A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Депутати Уманської районної ради звернулися до Президента України, Верховної Ради України та КМУ з вимогою не допустити підвищення тарифів

Дата: 15.01.2021 09:29
Кількість переглядів: 475

Депутати районної ради 14 січня 2021 року під час позачергового засідання сесії ухвалили звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення підвищення тарифів на газ, тепло та електроенергію.

У зверненні йдеться про те, що в країні зберігається важка епідеміологічна ситуація, спричинена вірусом СОVID-19, поглиблюється криза в економіці, збитків зазнають підприємці, зростає безробіття та рівень бідності. Платоспроможність українських родин погіршилась, а ціни на електричну енергію та газ невпинно ростуть, а разом із ними накопичуються борги населення.

 «За таких умов додаткове підвищення цін на електричну енергію та природний газ для населення перетворюється на чинник дестабілізації ситуації в країні. Веде до зростання соціальної напруженості, політичної нестабільності та економічних потрясінь, - йдеться у  прийнятому вчора зверненні.

Стаття 48 Конституції України гарантує кожному громадянину України право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло. Враховуючи рівень реальних доходів населення, подальше підвищення цін на енергоносії та комунальних тарифів призведе до прямого порушення цих прав українських громадян».

У зверненні наголошено, що депутати Уманської районної ради VIII скликання висловлюють категоричний протест проти зростання у 2021 році ціни на природний газ, електроенергію, тарифів на водопостачання та водовідведення для споживачів, підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній й вимагають:

- вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній;

- посилити заходи соціального захисту населення в умовах стрімкого зростання цін на газ;

- вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення тарифів на електроенергію.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь