A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

У полі зору постійних комісій районної ради - проєкти рішень позачергової сесії

Дата: 13.01.2021 16:12
Кількість переглядів: 370

Сьогодні, 13 січня 2021 року, проведено засідання чотирьох постійних комісій районної ради, на яких депутати попередньо розглядали й обговорювали проєкти рішень з питань, що подані на розгляд пленарного засідання позачергової сесії районної ради.

Зокрема, під час засідання постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, спорту, туризму та засобів масової інформації, яку вела її голова Ірина Світова, було обговорено блок питань про затвердження проміжних ліквідаційних балансів, а саме: комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості»; комунальної установи «Уманський районний центр культури і дозвілля»; Дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки; комунального закладу «Уманська районна центральна бібліотека»; комунального закладу Уманський районний фізкультурно-оздоровчий спортивний клуб «Колос». Інформувала депутатів з цих питань порядку денного Тетяна Печонкіна – головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Дискутуючи з цих питань, члени комісії внесли пропозиції, щоб до складу комісії щодо затвердження проміжних ліквідаційних балансів та передачі майна ліквідованих установ у комунальну власність ОТГ ввести представників постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, спорту, туризму та засобів масової інформації, зокрема, голову постійної комісії Ірину Світову та заступника голови постійної комісії Оксану Берднікову, а також представників постійної комісії з питань бюджету, фінансів, комунальної власності, соціально-економічного розвитку та регуляторної політики. Окрім того, депутати запропонували здійснювати передачу майна ліквідованих установ пропорційно до кількості закладів освіти в Паланській, Дмитрушківській, Бабанській та Ладижинській ОТГ.         

   

Також члени цієї комісії підтримали проєкт рішення «Про передачу бібліотечного фонду та майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Уманського району до комунальної власності об’єднаних територіальних громад».

Наступною цього дня засідала постійна комісія з питань бюджету, фінансів, комунальної власності, соціально-економічного розвитку та регуляторної політики, яку очолює Тетяна Пономаренко. Зокрема, члени комісії розглянули питання про внесення змін до рішення Монастирищенської районної ради від 18.12.2019 № 42-29/VII «Про районний бюджет на 2020 рік»; обговорили блок питань про затвердження проміжних ліквідаційних балансів, а саме: комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості»; комунальної установи «Уманський районний центр культури і дозвілля»; Дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки; комунального закладу «Уманська районна центральна бібліотека»; комунального закладу Уманський районний фізкультурно-оздоровчий спортивний клуб «Колос»; про скасування  рішення районної ради від 23.10.2020 №61-9/VІІ «Про безоплатну передачу майна зі спільної власності територіальних громад району до комунальної власності Бабанської селищної ради, Дмитрушківської, Ладижинської, Паланської сільських рад  та Уманської міської ради».

Під керівництвом депутата Тетяни Мельник відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, забезпечення законності та правопорядку, у ході якої розглянуто заяви депутатів районної ради VIІІ скликання Тетяни Усатюк й Оксани Супрунець про дострокове припинення ними повноважень депутатів районної ради.

Також депутати підтримали проєкт рішення «Про визнання повноважень депутата районної ради восьмого скликання», взявши до уваги повідомлення голови Уманської районної територіальної виборчої комісії Черкаської області Валентини Моргун про визнання обраним депутатом Уманської районної ради восьмого скликання від Черкаської обласної організації політичної партії «ПРОПОЗИЦІЯ» - Бацай Наталії Вікторівни.

Члени цієї комісії підтримали зміни до рішення районної ради від 18.12.2020 №1-7/VIII «Про утворення президії районної ради», щоб ввести до складу президії районної ради восьмого скликання Притулу Юрія Михайловича – керівника депутатської фракції районної ради «Європейська Солідарність»; Зайченка Олега Володимировича – керівника депутатської фракції районної ради «За майбутнє»; Волошенюк Світлану Анатоліївну – керівника депутатської фракції районної ради «Слуга Народу».

У ході засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, яку провів Олександр Новаківський, було розглянуто питання про припинення права оперативного управління на громадський будинок Рижавського стаціонарного відділення  Територіального центру соціального обслуговування та передачу його в комунальну власність  Ладижинської об’єднаної територіальної громади.

Спільними для всіх комісій були питання про Регламент роботи районної ради та про план роботи районної ради на І півріччя 2021 року.

Також на комісіях обговорено проєкт звернення депутатів Уманської  районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо недопущення підвищення тарифів на газ, тепло та електроенергію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь