A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Не закінчимо реформу децентралізації, доки не виконаємо завдання 2014 року — Президент УАРОР

Дата: 04.01.2021 14:11
Кількість переглядів: 291

Про підсумки реформи децентралізації в етері Громадського радіо розповів Сергій Чернов, Президент Української асоціації районних та обласних рад.

Сергій Чернов зазначив, що реформу не можна назвати завершиною. Якщо певні зміни відбулися на базовому рівні, то на субрегіональному та регіональному таких не стало.

«Я чув вислів, що реформа децентралізації завершилася, з чим я не можу погодитися. Я не знаю, що відбулось в державі за останні рік-два, чому ми покинули й забули затверджену концепцію. У цій реформі було поставлено завдання: громади мають бути самодостатніми. Дійсно вони сьогодні створені в державі, створені виконавчі комітети, обрані депутати.

Ми забули про те, що реформа децентралізації – це не тільки створення спроможних громад і надання послуг населенню. Це і субрегіональний рівень, і регіональний. Змінювалися президенти, змінювалися народні депутати різних скликань, змінювалися депутати органів місцевого самоврядування, але не вистачило у нас політичної волі все-таки змінити Конституцію. Не вийшло зробити повсюдність в місцевому самоврядуванні: створити виконавчі комітети й на рівні районних та обласних рад, організувати префектури. Ми не закінчимо реформу децентралізації, доки не виконаємо завдання 2014 року», — зазначив Президент УАРОР.

Повну версію етеру можна натиснувши СЮДИ.

Джерело: офіційний сайт УАРОР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь