A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Нашому славетному земляку встановлять пам’ятник в Італії

Дата: 12.06.2019 16:33
Кількість переглядів: 451

Муніципалітет Флоренції на своєму засіданні схвалив рішення про встановлення в італійському місті пам’ятника українському поету, художнику, революціонеру-демократу, борцю за свободу українського народу Тарасу Шевченку.

Так, у рішенні зазначається, що «ця мистецька робота збагатить культурну та мистецьку спадщину муніципалітету».

Монумент буде встановлено в центрі міста неподалік від всесвітньовідомого флорентійського кафедрального собору Santa Maria del Fiore, на площі перед однією з найбільших бібліотек міста – Biblioteca delle Oblate.

Автором монументу є відомий український скульптор Олег Пінчук. Пам’ятник є подарунком від столиці нашої держави – міста Києва і виготовлений за ініціативою мера Віталія Кличка та за рахунок українських меценатів.

Нагадуємо, що 21-22 квітня 2016 року Віталій Кличко під час робочого візиту до Італії на зустрічі з мером міста Флоренція Даріо Нарделлою обговорив можливість встановлення у Флоренції пам’ятника Тарасу Шевченку.

До цього, у 2015 році, спільними зусиллями Київської міської влади, Посольства Італії в Україні та міжпарламентської групи дружби України та Італії в столиці України на Володимирській гірці відкрили пам’ятник італійському поету, що народився у Флоренції, Данте Аліг’єрі.

Пам’ятник Данте – спільний твір італійського скульптора Лучано Массарі і українського архітектора Леоніда Малого. Монумент був подарунком Флоренції Києву.

Довідково.

Один, єдиний пам’ятник Тарасові Шевченку в Італії встановлений у столиці – м. Рим (перше фото). Його урочисто відкрито у 1973 році. Один із найнезвичайніших та найцікавіших скульптурних образів поета, українського Пророка у монументальному мистецтві. Оригінальний пам'ятник з встановлено перед греко-католицьким Собором святої Софії. Він зображує Тараса Григоровича в образі римського патриція. За задумом автора монумента – італійського скульптора Уго Мацеї, письменник зображений оратором, який, піднявши руку, звертається до присутніх.

 

За інформацією Черкаської обласної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь