A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Урок мужності та патріотизму у Родниківській школі

Дата: 23.10.2019 16:32
Кількість переглядів: 635

Сьогодні, 23 жовтня 2019 року, у Родниківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася зустріч учнів та вчителів школи з українським громадським активістом, політичним в’язнем Володимиром Балухом.

Серед учасників зустрічі - заступник голови Уманської районної ради Петро Бабкін, Родниківський сільський голова Руслан Яремчук, директор місцевої школи Олександра Слупіцька та інші.

Ця зустріч - це своєрідний урок мужності та патріотизму від Володимира Балуха, який став символом незламності українського народу.

Він народився в Криму 8 лютого 1971 року в селі Серебрянка Роздольненського району. Навчався в агроуніверситеті Сімферополя, потім працював інженером з водозбереження у місцевому колгоспі. Володів двома ділянками землі, на яких вирощував пшеницю й мав велике домашнє господарство.

Балух демонстративно відмовився від отримання російського громадянства, залишившись громадянином України після початку тимчасової окупації Криму Росією. Відомий проукраїнською позицією, Балух постійно піддавався тиску з боку співробітників окупаційних силових структур та тимчасової окупаційної адміністрації, зокрема за вивішування прапора України на своєму будинку і за участь в проукраїнських акціях.

Історія Володимира Балуха, українського фермера з кримського села Серебрянка – це низка адміністративних і кримінальних справ, заведених на нього, починаючи з квітня 2015 року. Останній суд над Балухом був 5 липня 2018 року. Пізніше був етап і колонія №4 в місті Торжок Тверської області РФ, де Володимир Балух провів близько року, після чого стався «великий обмін» між Україною і Росією. У список звільнених українців потрапив і Володимир.

Тож усі присутні у залі з цікавістю переглянули фільм про Володимира Балуха, а потім, затамувавши подих, слухали його коротеньку розповідь про себе і відповіді на поставлені йому запитання.

Як приклад, окремі тези його прямої мови:

«Я чекав, коли прапор майорів над селом, коли і хто прийде до мене із селян з претензією і скажуть: «Зніми, ти ось нас провокуєш». У мене було що відповісти: аргументація була, все було. Але ніхто не прийшов, а прийшли правоохоронні органи... Виявляється, що я провокував. Так, насправді я їх тролив, якщо говорити сучасною мовою».

«Я зробив це, бо Росія дозволила собі «прийти до мене додому і сказати, що це вже не твій будинок, і твоєї національності взагалі не існує».

«Розумієте, річ у тім, коли ти усвідомлюєш, що найважливіше - залишитися самим собою. Залишитися людиною. І якщо я не можу піти іншим шляхом, то чи отримаю я відповідь, чи ні - це вже не має ніякого значення. Роби, як повинен, і хай там що буде. За таким принципом я там і перебував».

«Про подальші плани я вам відповім тільки одне - що всі, які є думки у мене з цього приводу, вони побудовані тільки на одному бажанні - будувати Україну».

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь