A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

День пам’яті генерала армії, двічі Героя Радянського Союзу І.Д.Черняховського

Дата: 18.02.2020 16:32
Кількість переглядів: 527

   Серед найвидатніших полководців сучасності, котрі заслуговують на особливу увагу, виділяється особистість Двічі Героя Радянського Союзу генерала армії Івана Даниловича Черняховського.

Його ім’я відоме далеко за межами нашої Батьківщини. Він належав до тих військових діячів, котрі зробили вагомий внесок до скарбниці військового мистецтва, а його феєричний злет від командира дивізії до командувача фронту під час Великої Вітчизняної війни взагалі не має аналогів у вітчизняній воєнній практиці. Він був наймолодшим генералом армії і командувачем фронтом в історії Збройних сил СРСР. До речі, міг у 38 років стати наймолодшим маршалом Радянського Союзу, наказ про присвоєння Черняховському цього звання вже лежав на столі у Сталіна в лютому 1945 р., але Черняховський загинув за кілька днів до оприлюднення указу.

  Талант - це видатні здібності, дані від народження, помножені на досвід і постійне бажання вчитися і шукати нові і нестандартні шляхи вирішення поточних завдань. Таким і був наш земляк Іван Черняховський.

 

  18 лютого минає 75 років від дня смерті І.Д.Черняховського, який загинув в боях віддавши своє життя за перемогу. Командуючи військами 3-го Білоруського фронту в ході Східно-Пруської операції генерал армії І.Д.Черняховський був смертельно поранений та в той же день 18 лютого 1945 року загинув.

   Вшановуючи пам'ять нашого земляка у музеї села Оксанина було проведено захід приурочений Дню пам’яті генерала армії. У заході взяли участь голова районної ради Оксана Супрунець, голова райдержадміністрація Світлана Волошенюк. Екскурсовод музею для всіх присутніх розповіла про бойовий шлях великого полководця. Учасники зібрання також мали можливість ознайомитись з матеріалами, представленими в музеї.

Ми пишаємося тим, що саме на нашій землі народився та провів своє дитинство наш славетний земляк, постать якого є взірцем у всьому: у ставленні до справи, у стосунках з людьми, у мужності і сміливості, у готовності життя віддати за рідний край, у вірному служінні своєму народу.

  Закінчились урочистості церемонією покладання квітів до пам’ятника двічі Героя Радянського Союзу генерала армії Івана Черняховського,

 

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь