A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На черговій сесії депутати районної ради ухвалили низку важливих рішень

Дата: 10.03.2020 16:31
Кількість переглядів: 976

10 березня 2020 року голова районної ради Оксана Супрунець провела п’ятдесят четверту сесію районної ради. У її роботі взяли участь голова районної державної адміністрації Світлана Волошенюк, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови місцевих рад усіх рівнів, представники районних закладів та установ, місцевих засобів масової інформації.

З нагоди 76-ої річниці визволення Уманського краю від нацистських окупантів депутати районної ради на початку сесії хвилиною мовчання вшанували пам’ять визволителів Уманщини, усіх тих, хто загинув у боротьбі з гітлерівцями за право жити на рідній землі.

Далі Оксана Супрунець представила присутнім на сесії районної ради нового керівника Уманської місцевої прокуратури Дмитра Пархоменка.

Після цього порядок денний сесії доповнили ще одним питанням - про відмову від переважного права купівлі частки нерухомого майна ПАТ «Національна акціонерна страхова  компанія  «Оранта», що перебуває у спільній частковій власності та знаходиться за адресою м. Умань, вул. Залізняка, 2 а.

Приступивши до обговорення питань порядку денного, обранці району заслухали звіт районної державної адміністрації про виконання районного бюджету за 2019 рік, який представив начальник фінансового управління Микола Коваленко, а потім – начальника відділу розвитку інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Тетяну Солом’яну, яка інформувала про результати виконання Програми економічного і соціального розвитку Уманського району за 2019 рік.

Також депутати районної ради заслухали інформацію начальника сектору реагування патрульної поліції №1 Уманського районного відділення поліції Юрія Шевченка про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони публічного порядку та результати діяльності на території Уманського району, а також інформацію директора КЗ Уманської районної ради «Редакція радіомовлення «Голос громади» Оксани Берднікової про роботу комунального закладу в 2019 році.

Результативно проголосували депутати і за внесення змін до низки районних програм, зокрема: до Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування державного значення, які проходять територією Уманського району на 2019-2022 роки; Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням  автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2020 рік; комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки; комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців на 2018-2022 роки; Програми підтримки та розвитку комунального некомерційного підприємства «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради на 2020-2021 роки; Програми удосконалення роботи органів виконавчої влади в Уманському районі на 2018-2020 роки.

Підтримано голосуванням запропоновані зміни до рішення районної ради від 24.12.2019 №51-6/VІІ «Про районний бюджет на 2020 рік». 

Окрім того, депутати районної ради розглянули питання про передачу бібліотечного фонду Юрківської сільської бібліотеки-філії с. Юрківка в комунальну власність Паланської сільської ради; про передачу майна в оперативне управління  КНП «Уманська центральна районна лікарня»; про внесення зміни до рішення районної ради від №50-14/VII «Про затвердження статуту комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» Уманської  районної ради Черкаської області в новій редакції»; про внесення зміни до рішення від 17.12.2019 № 50-12/VII «Про затвердження статуту комунального закладу «Бабанська дитяча музична школа» Уманської районної ради Черкаської області в новій редакції».

Ухвалено рішення про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення меж села Старі Бабани Дмитрушківської сільської ради Дмитрушківської ОТГ Уманського району; про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення меж села Дмитрушки Дмитрушківської сільської ради Дмитрушківської ОТГ Уманського району; про призначення на посаду директора комунального закладу «Малий груповий будинок» Уманської районної ради Сніцарук Наталії Іллівни; про внесення змін до Регламенту роботи районної ради VІІ скликання; про зняття з контролю районних довгострокових програм.

Також на сесії було обговорено й підтримано звернення депутатів районної ради щодо зняття з розгляду усіх законопроектів про запровадження ринку землі в Україні та проведення Всеукраїнського референдуму, також звернення до Кабінету Міністрів України,  Міністерства енергетики та захисту довкілля України, народного депутата України Яценка А.В.,Черкаської обласної державної адміністрації, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Черкаській області щодо вжиття термінових заходів із капітального ремонту дамби центрального ставка на річці Кам’янка в селі Родниківка Уманського району.

Загалом, на сесії районної ради було розглянуто 24 питання порядку денного й ухвалено стільки ж позитивних рішень.

.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь