A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Голова районної ради Оксана Супрунець взяла участь у тренінгу «Літня школа бібліотекарів»

Дата: 21.06.2018 16:27
Кількість переглядів: 833

З метою удосконалення діяльності публічних бібліотек області в умовах децентралізації та функціонування закладів в мережі об’єднаних територіальних громад 19 – 20 червня на базі Уманської районної центральної бібліотеки (директор Кравчук Л.М.) відбувся дводенний обласний професійний тренінг «Літня школа бібліотекарів» з  бібліотекарями районної та сільської ланки Уманського, Христинівського, Монастирищенського, Жашківського та  Чорнобаївського районів. Узяли участь в роботі  й бібліотекарі новоствореної Паланської ОТГ.

Перший день даного заходу було присвячено  обміну досвідом з розвиткута популяризації  туризму  в Уманському краї. Ознайомлення   з перлинами туризму нашого району розпочалося під час перегляду фотовиставки  «Перлини Уманського краю» та  презентації бібліопроекту «Уманщина туристична» в читальній залі районної бібліотеки (директор Кравчук Л.М. та редактор І категорії Мазурець А.О.).

Велике захоплення та незабутнє враження  залишила екскурсійна подорож туристичними маршрутами Уманщини. Учасники зустрічі відвідали об’єкт зеленого туризму – садибу «Гостинна  хата» Ірини Утяніної в с.Полянецьке.

Господиня провела майстер - клас по виготовленю  ляльки - мотанки з природніх матеріалів у  стилізованій під старовину колибі. За українською традицією гостей пригощали традиційними стравами та напоями, приготовленими  за старовинними рецептами. Перебування в садибі відбувалося під супровід українських пісень, які виконувала майстриня спільно з працівниками  районного центру культури і дозвілля.  На згадку всі присутні отримали від господині медовий пряник  - оберіг.

Наступний день учасники «Літньої школи бібліотекарів»  провели в Родниківській сільській бібліотеці – філії (завідувачка Ольга Велетнюк). Приємне враження справила ця книгозбірня, осучаснена  за кошти місцевого бюджету ( сільський голова Яремчук Р.А.).

Завідувачка навчального методичного відділу  обласної  універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка  Вітавська Н. Д. надала фахові консультації  щодо трансформації мережі публічних бібліотек Черкащини у процесі реформування місцевого самоврядування та бачення діяльності бібліотек в нових умовах. Про інновації, що зацікавлять владу, громаду говорила головний бібліотекар ОУНБ імені Тараса Шевченка Горда Т. В.

  Досвідом діяльності бібліотек Жашківщини в умовах децентралізації та створення ОТГ поділилася директор Жашківської ЦБСМарчук В. І.Свої основні вектори розвитку та трансформації сучасних сільських бібліотек продемонструвалися в  презентаціях Монастирищанської та Христинівської РЦБС .

На даній зустрічі була присутня і голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, яка висловила своє бачення діяльності та розвитку бібліотек у сучасних умовах та трансформації їх у життя громад та позитивно оцінила роботу працівників районної бібліотечної системи Уманського району.

Для учасників була проведена презентація першої та другої частини  краєзнавчих книг «Уманщина у плині літ», виданих за ініціативи районної ради та сприяння її депутатського корпусу, та книги «Світлини пам′яті» виданих за ініціативи Спілки воїнів – афганців. Активну участь у видавництві цих книг брали бібліотечні працівники.

Члени делегацій були щиро вдячні господарям і організаторам зустрічі та висловили побажання про необхідність організації подібних заходів у майбутньому.

 

За інформацією Уманської РЦБ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь