A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Сесія районної ради схвалила ряд важливих рішень

Дата: 24.05.2018 16:25
Кількість переглядів: 818

24 травня 2018 року відбулося засідання 31 позачергової сесії районної ради. Участь у засіданні взяв голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники правоохоронних органів, сільські та селищний голови, представники засобів масової інформації. Проводила засідання голова районної ради Оксана Супрунець.

На порядок денний позачергової сесії виносилося ряд актуальних освітянських питань.

Прийнято Програму розвитку дошкільної освіти на 2018-2022 роки.

Також депутати підтримали рішення про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Уманської районної ради Черкаської області. Створення та діяльність такого Центру в Уманському районі сприятиме забезпеченню дітей з особливими освітніми потребами необхідної психолого-педагогічної підтримки, з урахуванням їх індивідуальних потреб, а також має стати ефективним засобом забезпечення прав таких осіб на освіту, сприяння розвитку їх особистості, поліпшення стану їх здоров'я та якості життя, підвищення рівня участі у житті громади.

Прийнято рішення про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Уманського району. Як зазначив начальник відділу освіти Уманської райдержадміністрації Борис Бондар, що впровадження контрактної форми трудових відносин з директором державного, комунального закладу загальної середньої освіти надасть можливість підвищити ступінь відповідальності щодо виконання своїх посадових обов’язків та дозволить надати працівникам додаткові переваги в частині матеріального забезпечення.

Депутати підтримали рішення  «Про створення опорних навчальних закладів та їх філій». Відповідно до якого в Уманському районі планується створення 3 опорних навчальних закладів: Бабанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Дмитрушківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів та Ладижинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Дане рішення прийняте з метою розвитку ефективної мережі опорних шкіл  Уманського району, створення умов для здобуття якісної освіти, упровадження до профільної підготовки та профільного навчання.

Підтримано рішення про внесення змін до контракту, укладеного Уманською районною радою з  головним лікарем комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги»  Уманської районної ради.

 Щодо внесення змін до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2018 рік» поінформувала заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації Людмила Матушевська. Зокрема, було виділено кошти за рахунок трансфертів з Паланської об’єднаної територіальної громади в сумі 389 тис. грн. на на капітальний ремонт відділення Уманської центральної районної лікарні для розміщення ангіографа.

Прийнято ряд рішень про затвердження технічних документацій з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь