A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Сесія районної ради прийняла ряд важливих рішень

Дата: 29.03.2019 16:21
Кількість переглядів: 1268

Сьогодні голова районної ради Оксана Супрунець провела засідання чергової сесії районної ради. У роботі пленарного засідання взяли участь голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних закладів та установ і засобів масової інформації.

                        

Першим на порядку денному депутати заслухали інформацію про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2018 рік. Начальник відділу економічного розвитку та торгівлі Уманської  райдержадміністрації Тетяна Солом’яна відзначила, що за 2018 рік промисловими підприємствами вироблено продукції  в оптових порівняних цінах на суму 242,1 млн.грн., що на 14,8 відсотка більше до минулого року та  становить 89,2 відсотка до запланованого  програмою  на  рік. Обсяг  реалізованої  промислової продукції промисловими підприємствами району склав 360,9 млн.грн., що на 29,3 більше до минулого року та складає   124,9 відсотка до запланованого програмою.

Також Тетяня Олексанрівна у своїй доповіді окреслила основні інвестиційні проекти, які реалізовані в районі  у  2018 році:

- будівництво кормоцехув с.Юрківка ТОВ ”Агроплант”;

- будівництво електрогенеруючоїфотогальванічної станції потужністю 450 кВт в с.Родниківка ТОВ ”Еко Сезар”.

Левова частка наповнення районного бюджету припадає на галузь сільського господарства. За 2018 рік всіма категоріями господарств району зібрано в заліковій вазі 352,4  тис. тонн зернових, з них  пшениці   79,5 тис. тонн, кукурудзи на зерно 236,9 тис. тонн.  Крім того, аграріями району вироблено цукрового  буряка 45,5 тис. тонн, соняшника – 55,1 тис. тонн, сої – 16 тис. тонн, озимого ріпаку – 7,9 тис. тонн.

Цього дня депутати заслухали інформацію щодо виконання програми «Шкільний автобус» на 2018-2020 роки. Звітуючись перед депутатами начальник відділу освіти, молоді та спорту Уманської районної державної адміністрації Борис Бондар розповів, що сьогодні стовідсотково організовано підвіз 667 учнів  та 163 педагогічних працівників до 14 закладів освіти (Іванівська, Сушківська, Ладижинська, Дмитрушківська, Старобабанівська, Бабанська, Колодистенська, Полянецька ЗОШ, Дубівський, Посухівський, Юрківський, Ропотуський, Шаринський, Гереженівський НВК). 

Для 44 вчителів організовано підвіз шкільними автобусами до місця роботи та в зворотному напрямку, 119 педагогів доїжджають автотранспортом АТП 12338.

 Загальний парк шкільних автобусів становить 21 одиницю транспорту, проте 2 з них підлягають списанню, тобто у 2018/2019 навчальному році підвіз здобувачів освіти здійснюється 19 шкільними автобусами. Розподіл яких здійснюється відповідно до потреби.

 На виконання обласної та районної програм «Шкільний автобус» у 2018 році за рахунок коштів місцевого та обласного бюджетів на умовах співфінансування 50/50 закуплено  1 автобус, який 20 липня 2018 року вручено  Ладижинській ЗОШ (вартість 1845,0 тис. грн.).

На черговій сесії було розглянуто та затверджено ряд районних програм, а саме:

- Програму запобігання загибелі людей на водних об’єктах району на період 2019-2021 роки;

- Програму підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів  та сімейних фермерських господарств в Уманському районі Черкаської області на 2019-2020 роки;

- Програму розвитку малого і середнього підприємництва в Уманського району на 2019-2020 роки;

- Районну програму надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України на 2019 рік;

- Районну цільову Програму протидії тероризму на території Уманського району на 2019-2023 роки;

- Районну програму «Вдосконалення  інформаційно - аналітичного  забезпечення розвитку матеріально - технічної бази Головного управління ДФС у Черкаській області,  збільшення надходжень до бюджету Уманського району на 2019 рік».

Рішенням сесії районної ради були внесені зміни до районних програм:

- Районної цільової програми «Призовна дільниця» на 2017-2019 роки;

- Програми запобігання та ліквідації африканської чуми свиней та інших інфекційних хвороб тварин в Уманському районі на 2018-2020 роки.

Одним із основних питань, яке цього дня розглядалося на сесії районної ради було внесення змін до районного бюджету. Даним рішенням передбачено виділення коштів за рахунок субвенції з сільського бюджету Дмитрушківської об’єднаної територіальної громади на суму 955,786 тис. грн. 

За рахунок субвенцій сільських рад передбачено виділення коштів у сумі 223,1 тис. грн. на багатопрофільну стаціонарну медичну допомогу населенню та забезпечення соціальними послугами громадян за місцем проживання. Відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації на забезпечення предметами та матеріалами, обладнанням та інвентарем та продуктами харчування - 383, тис грн.  Управлінню праці та соціального захисту населення виділено151, 61 тис. грн. на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним та залізничним транспортом окремим категоріям громадян.

За рахунок залишку медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам з обласного бюджету передбачено 507,697 тис. грн. на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет.

За рахунок вільного залишку коштів районного бюджету передбачені кошти в сумі 38 тис.грн. на фінансування районної програми запобігання та ліквідації африканської чуми свиней та інфекційних хвороб тварин в Уманському районі на 2018-2020 роки.

Цього дня рішенням сесії районної ради були внесені зміни до складу постійних комісій районної ради. Зокрема до складу постійної комісії з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту населення та засобів масової інформації введена та обрана головою Крижановська Світлана Анатоліївна, до складу комісії з питань агропромислового комплексу, підприємництва та регулювання земельних відносин, екології, ліквідації надзвичайних ситуацій, охорони навколишнього природного середовища введено Бойка Руслана Васильовича.

Також були внесені зміни до складу президії районної ради.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь