A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Нарада з питань фінансування ЦПМСД

Дата: 21.12.2019 16:14
Кількість переглядів: 517

Сьогодні голова Уманської районної ради Оксана Супрунець провела нараду з питання про підсумки фінансування первинної ланки медицини в селах району в 2019 році, а також фінансування та утримання КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради. Участь у цьому заходів взяли, сільські голови, головний лікар Олександр Новаківський, в.о. сільського голови Паланської ОТГ Ігор Кузьменко,сімейні лікарі.

 Медичні заклади первинної допомоги, які підписали договір із НСЗУ, перейшли на нову систему фінансування: держава не утримує заклад, а оплачує медичні послуги, надані цим закладом конкретному пацієнту. Головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради ознайомив присутніх із станом справ на сьогодні, що стосуються впровадження медичної реформи в районі. Надзвичайно важливою складовою реформування галузі є залучення населення до процесу укладання декларацій із сімейними лікарями. На даний час по Уманському району підписано 29675 декларацій. Кошти перераховуються безпосередньо на рахунок медичного закладу.  В результаті проведеної реформи та за новою системою фінансування  заклад первинної ланки медицини  отримав більше коштів, ніж за субвенцією. Завдяки збільшеному фінансуванню заклад може гарантувати гідну оплату праці медперсоналу,  зробити ремонт приміщень, оновити матеріально-технічну базу, тобто зробити все, що потрібно для надання якісних медичних послуг, щоб і надалі отримувати гідне фінансуванні від партнерства з НСЗУ.

Завдяки тісній співпраці депутатського корпусу та сільських рад в селах Уманського району збережено всі медичні заклади. За рахунок коштів районного бюджету та субвенцій сільських рад покриваються витрати на оплату праці медпрацівників, витрати оплати енергоносіїв.На завершення медичні працівники подякували  сільським головам за розуміння та підтримку медичних закладів району.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь