A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Голова районної ради взяла участь у засіданні колегії відділу освіти, молоді та спорту Уманської РДА

Дата: 23.11.2018 16:01
Кількість переглядів: 976

23 листопада 2018 року відбулося засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту Уманської РДА, яке провів начальник відділу Борис Бондар. Участь у засіданні колегії взяла голова районної ради Оксана Супрунець.

На порядку денному засідання розглянуто наступні питання:

1.  Про хід виконання «Районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2016-2020 роки».

2.  Про виконання рішень колегії протокол № 5/2 від 25.08.2016 року «Про дотримання санітарно-гігієнічних вимог у навчальних закладах району».

Про хід виконання «Районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2016-2020 роки» доповіла головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Тетяна Печонкіна.

Відділом освіти, молоді та спорту, педагогічними колективами освітніх закладів організовано належну підготовку щодо змістовного та якісного відпочинку дітей та учнівської молоді влітку 2018 року.

Із 30 травня  розпочали роботу 35 таборів, в яких функціонувало 15 мовних загонів. з них:

- 26 таборів з денним перебуванням;

- 9 таборів праці і відпочинку.

 У Паланській ЗОШ І-ІІІ ступенів відпочинкову зміну відкрито             31.07.2018. Відпочинкова зміна тривала  14 днів з 31.07 по 17.08.2018 року, якою охоплено 50 учнів.

У минулому році кількість пришкільних таборів становила – 38, з них

- 28 таборів з денним перебуванням;

- 9 таборів праці і відпочинку;

- 1 позаміський оздоровчий табір «Лідер».

Причиною зменшення кількості таборів є демографічна ситуація в районі (для учнів Антонівського НВК (4 учнів) організовано відпочинкову зміну на базі Посухівського НВК) та капітальні ремонти приміщень (Берестівецька ЗОШ І-ІІІ ступенів Паланської сільської ради – капітальний ремонт їдальні та харчоблоку).

За підсумками проведення відпочинкових змін відпочинковими  послугами охоплено 2666 учнів, що становить 79%, з них пільгових категорій 1451 дитина, що становить 54%.

На  фінансування оздоровчої кампанії в пришкільних таборах влітку 2018 року виділено кошти із загального фонду Уманського району в сумі 499,50 тис. грн.

Також було розглянуто питання виконання рішення колегії відділу освіти «Про дотримання санітарно-гігієнічних вимог у навчальних закладах району».

Адміністрації навчальних закладів були взяті до уваги  пропозиції, дані комісією по готовності закладів освіти району до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період.

Проведено капітальні ремонти системи опалення в Юрківському НВК, будівництво внутрішнього туалету в Рижавському МНВК, утеплено фасад Кочубіївської ЗОШ. Замінено котли на альтернативному паливі в Городецькій ЗОШ, димову трубу в Танського НВК. Придбано 4 котли на газовому паливі. Проведено капітальний ремонт котельні у Сушківській ЗОШ.

Залишаються не вирішеними питання щодо проведення вогнезахисної обробки дерев'яних конструкцій горищних приміщень навчальних закладів, обладнання приміщень автоматичною пожежною сигналізацією та системою оповіщення, укомплектування пожежних кранів рукавами та стволами та встановлення павільйонів на ігрових майданчиках в дошкільних підрозділах НВК.

Звертаючись до присутніх голова районної ради зауважила, що сьогодні саме на освітян покладена велика відповідальність по навчанню та вихованню підростаючого покоління, які в подальшому творитимуть майбутнє України.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь