A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Без змін до Конституції децентралізація постійно буде вразливою, - В’ячеслав Негода

Дата: 09.12.2020 15:57
Кількість переглядів: 334

Найбільший виклик для реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади – це не завершити її. Можна і надалі змінювати законодавство, створюючи сучасну систему врядування в країні, але без закріплення цих змін у Конституції, здобутки децентралізації завжди будуть під загрозою.

Про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій України В'ячеслав Негода під час 5-го форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», який проходитиме 9-10 грудня.

«Ми створили фундамент для розбудови сучасної системи територіальної організації влади – нові громади і райони. Далі – ще важче завдання - розмежувати повноваження, ресурси і відповідальність у відповідності до Європейської хартії місцевого самоврядування. І, хочемо ми цього чи ні, без змін до Конституції України нам у повній мірі не вдасться цього зробити. Ми і надалі матимемо правові ризики, ми не зможемо до кінця збалансувати систему, позбутися її застарілих елементів, які дісталися нам з радянських часів», - вважає заступник Міністра.

За його словами, Україна розпочала реформу місцевого самоврядування та територіально організації влади, довела її успішність і необхідність, а отже має завершити. «І тут потрібна спільна позиція та політична воля усіх – Уряду, Парламенту, Президента та представників місцевого самоврядування», - резюмував В'ячеслав Негода.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь