A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 13.12.2019 15:49
Кількість переглядів: 510

Відповідно до  Указу Президента, починаючи з 2006 року, цього грудневого дня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зумів зупинити ядерного монстра.

Обрана вона була не випадково, адже саме цього дня, 33 роки тому, відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Таким чином, цього дня було поставлено умовну крапку в боротьбі з чорнобильським лихом.

 Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ.  Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони  зупинили невидимого і дуже підступного ворога. На жаль, не всі вийшли з того пекла живими, багатьох не стало згодом.

  13 грудня 2019 року Уманщина вшанувала учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.  Участь у заходах взяли перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький, заступник голови районної ради Петро Бабкін, представники апарату районної ради та райдержадміністрації, ліквідатори аварії Чорнобильської катастрофи.

 Петро  Андріїйович щиро подякував ліквідаторам аварії на ЧАЕС за мужність і відвагу, завдяки яким, без перебільшення, вони врятували світ. Посадовець побажав усім мирного неба, доброго здоров’я, сімейного затишку, щастя, добра і злагоди. Звертаючись до присутніх заступник голови районної ради Петро Бабкін також подякував активістам районної громадської організації «Союз Чорнобиль України», депутатам обласної та районної рад за небайдужість до нелегких доль чорнобильців, за захист і підтримку громадян, потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС.

  У рамках заходу відбулося нагородження чорнобильців за їх особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації наслідків аварії.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь