A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Відбулась нарада щодо заходів запобігання коронавірусу на Уманщині

Дата: 27.02.2020 15:42
Кількість переглядів: 737

Сьогодні, 27 лютого 2020 року, під керівництвом голови райдержадміністрації Світлани Волошенюк відбулась розширена нарада, в ході якої обговорено заходи щодо запобігання занесенню та поширенню коронавірусної інфекції в Уманському районі. У роботі цієї наради взяла участь голова районної ради Оксана Супрунець.

На нараду були запрошені сільські голови, очільники сільських ОТГ, начальники структурних підрозділів РДА, керівники районних відомств, установ та організацій.

Розпочалась нарада з виступу начальника Уманського міськрайонного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариси Качанової, яка доповіла про епідситуацію щодо коронавірусної інфекції в світі та фактори ризику в Уманському районі.

Про коронавірусну інфекцію та стан готовності комунального некомерційного підприємства «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради до виявлення осіб, у яких будуть підозрювати коронавірус 2019 nCoV говорила на нараді завідуюча інфекційним відділенням цього медичного закладу Валентина Рибак. Зокрема, вона наголосила: «Наразі визначено дві госпітальні бази для обслуговування осіб із коронавірусом чи підозрою на нього: Черкаська інфекційна лікарня та Уманська міська лікарня. Незважаючи на це, Уманська центральна районна лікарня також готова забезпечити обслуговування такого виду. Інфекційне відділення ЦРЛ має ізольовані бокси, можливість окремого знезараження стоків, протичумні захисні костюми, захисні маски та, власне, відокремлений санпропускник».

Заступник директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради, сімейний лікар Тарас Іватьо під час свого виступу акцентував увагу присутніх на рекомендаціях для населення про заходи профілактики коронавірусної інфекції. Також він наочно продемонстрував, як користуватися захисною маскою і захисними окулярами. Додатково усім сільським головам було роздано пам’ятки для розповсюдження серед населення. У разі звернення особи з підозрою на коронавірус, медики мають чіткий алгоритм дій.

Завідувач сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Віра Сакал доповідала перед учасниками наради про функціонування Уманської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області  в режимі підвищеної готовності щодо коронавірусної інфекції.

На завершення наради, помічник лікаря-епідеміолога Уманського лабораторного відділення державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ» Ігор Грабчак повідомив, що утворено дві епідбригади (основні та дублюючі) у м. Черкаси та м. Умань. Їх функції – це проведення епідрозслідування і дезинфекційних заходів у вогнищі перебування хворого. Бригади уже отримали захисні костюми, шоломи і респіратори на перший час.  

Підсумок наради: на дооснащення КНП «Уманська центральна районна лікарня» найбільш необхідними засобами (спеціалізованими захисними костюмами, масками тощо) планується виділити з районного бюджету понад 500 тисяч гривень; очільники територіальних громад повинні провести масову роз’яснювальну роботу серед населення щодо попередження зараженню коронавірусом та активізувати боротьбу із стихійною торгівлею м’ясними й молочними продуктами, які не проходять лабораторного контролю.  

.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь