A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщині відзначили День вишиванки

Дата: 17.05.2018 15:36
Кількість переглядів: 660

Щороку, у третій четвер травня Україна відзначає День вишиванки. По всьому світі українці долучаються до святкування. Тисячі людей у цей день одягаються у народний стрій, як символ єдності українців, незалежно від мови, віри та політичних поглядів.

Одягли 17 травня національний одяг і на Уманщині. Активно підтримали акцію учні загальноосвітніх закладів, прийшовши цього дня у вишиваних сорочках. На шкільному подвір’ї Родниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка була організована святкова програма та провели танцювальний флешмоб. Завітали на свято представники влади району: голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, працівники районної ради та райдержадміністрації.

З привітанням до присутніх звернулася голова районної ради. Зокрема, Оксана Анатоліївна відзначила, що у цей день всі українці відчувають особливу єдність, адже саме вишита сорочка є тією матеріальною та духовною спадщиною нашого народу, що об’єднує, національним символом боротьби за незалежність, символом нескореності, незламності духу нашої нації, надії та любові.

Наприкінці заходу усі присутні згуртувалися для загальної фотографії на згадку про цей день, а також приєдналися до загального флешмобу.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь