A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщині вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

Дата: 24.04.2020 15:35
Кількість переглядів: 540

26 квітня 2020 року минає тридцять чотири роки від тієї весняної ночі, коли сталась страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції. «Мирний атом» за лічені секунди кардинально змінив перебіг людського буття, здолав державні кордони, перетворив частину чудового українського Полісся на зону відчуження, що на довгі роки стала ізольованою від навколишнього світу.

Тепер щорічно наша країна відзначає сумну дату в новітній українській історії.

З цієї нагоди, у день 34-ї роковини аварії на Чорнобильській АЕС, голова районної ради Оксана Супрунець, голова районної державної адміністрації Світлана Волошенюк,  сільський голова с. Піківець Василь Тарасенко, секретар сільської ради Наталія Батуріна та голова районної організації „Союз Чорнобиль України” Петро Сорока поклали квіти до пам’ятного знака жертвам Чорнобиля в селі Піківець.

Атом, що вийшов з-під контролю, зачепив і жителів Уманщини. На даний час у нашому районі зареєстровано 1277 осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. На жаль, з кожним роком ця цифра меншає – все більше борців із атомом відходять у вічність. В селах Піківець, Шарин та Ятранівка проживає 705 громадян, які поcтраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи та 228 потерпілих дітей.

Минулого року на різного виду пільги, соціальну, медичну підтримку чорнобильців Уманського району спрямовано понад 765 тисяч гривень. Зокрема, з державного бюджету за 2019 рік компенсаційних виплат та грошової допомоги спрямовано 612,7 тис. грн. З обласного бюджету на медичне обслуговування спрямовано 132,2 тис. грн.

Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам'яті, що не даватимуть забути про Чорнобильську трагедію.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь