A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Свого не цураємось і чужому навчаємось!

Дата: 23.07.2020 15:33
Кількість переглядів: 824

У рамках співпраці з органами місцевого самоврядування інших регіонів Черкащини 22 липня 2020 року працівники Уманської районної ради на чолі із заступником голови районної ради Петром Бабкіним відвідали Тальнівський район.

Неподалік села Легедзине делегацію Уманщини зустріла голова Тальнівської районної ради Валентина Любомська. Спільно було покладено квіти до пам’ятника загиблим прикордонникам батальйону Окремої Коломийської прикордонної комендатури прикордонного загону охорони тилу Південно-Західного фронту і їх службовим собакам. У кінці липня 1941 року, прикриваючи відступ радянських військ, бійці цього прикордонного загону разом із службовими собаками вступили в нерівний бій з гітлерівцями. У цьому бою всі вони й загинули.

Далі маршрут делегації проліг до с. Легедзене, а саме - до державного історико-культурного заповідника «Трипільська культура». Його директор Владислав Чабанюк цікаво розповідав про те, що в давні часи на цьому місці розташовувались трипільські міста-гіганти - найбільші поселення світу, їхня площа перевищувала 20 квадратних кілометрів. Під час екскурсії до музею Трипільської культури відбувся й огляд його експонатів, серед яких - яскрава, витончена кераміка, розписана багатобарвними фарбами, глиняні скульптури, які зображують людей, тварин, птахів, моделі будинків, човнів, саней і багато інших виробів. Та найбільше вразив усіх «трипільський павук», зроблений із соломи та прикрашений черкаськими писанками, який відчуває енергетику людини і реагує на неї, прокручуючись у різні сторони. Також всі охочі відвідали реконструйовані житла трипільців.

Центральним місцем зустрічі стало відвідування Тальнівської районної ради, де разом із її очільником Валентиною Любомською було обговорено питання щодо організації роботи виконавчого апарату районної ради. Від імені голови Уманської районної ради Оксани Супрунець її заступник Петро Бабкін висловив побажання подальшого розвитку Тальнівському краю. Обмінявшись досвідом роботи, посадовці з обох боків висловили своє бачення щодо перспектив розвитку місцевого самоврядування в Україні.

Працівників Уманської районної ради було запрошено до Тальнівського музеї історії, де було проведено цікаву екскурсію. Всі її учасники ознайомилися із історією Тальнівського краю, кращими традиціями наших земляків й дізналися багато цікавих фактів по кожній виставці.

Кінцевим пунктом перебування делегації Уманської районної ради на Тальнівщині став  «Мисливський замок графа Шувалова», збудований в стилі французького Ренесансу голландським архітектором  у 1893-1903 роках. Із 1985 року у стінах цього замку було створено унікальний музей історії хліборобства, який, на жаль, не зберігся. Нині це столітнє приміщення чекає свого інвестора, який би оживив його і дав поштовх до розвитку.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь