A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Відкриття лікарських амбулаторій сприятиме наближенню медпослуг до сільських жителів

Дата: 12.12.2018 15:28
Кількість переглядів: 722

На цьому наголосив заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Найдан під час проведеної нещодавно обласної ради регіонального розвитку. За його словами, на Черкащині планують відкрити 23 лікарських амбулаторії. Їх перелік визначено відповідно до наданих районами та об’єднаними громадами пропозицій і потреб та вже затверджено наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

– Отож, у планах: 12 амбулаторій монопрактики та 11 амбулаторій групової практики із забезпеченням їх новим обладнанням та системою телемедицини, – зауважив Олег Володимирович. – Маємо на це понад 200 млн грн субвенції з державного місцевим бюджетам, передбачених на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості згідно з відповідною Постановою КМУ.

Олег Найдан наголосив і на потребі виділення коштів з місцевих бюджетів на оснащення лікарських амбулаторій обладнанням та автомобілями.

Зауважимо, торік обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на умовах співфінансування, зокрема за рахунок коштів обласного бюджету та відповідних бюджетів районів, міст та територіальних громад, придбали 8 нових спеціалізованих автомобілів на майже 16 млн грн. Цьогоріч провели тендер на закупівлю ще 2 спеціалізованих автомобілів за рахунок коштів обласного бюджету. Нині ж в області у цілодобовому режимі функціонує 101 бригада швидкої медичної допомоги та 4 бригади відділу реагування на надзвичайні стани. Зараз робота забезпечується 139 швидкими.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь