A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Черкащині атовцям виділили вже понад 11,5 тис. га землі

Дата: 13.04.2018 15:27
Кількість переглядів: 738

Протягом І кварталу 2018 року Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області надало учасника АТО та сім’ям загиблих воїнів 427 дозволів для розроблення землевпорядної документації на загальну площу 764,58 га та передало у власність 183 земельні ділянки загальною площею 295,34 га, інформує  Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Усього з часу запровадження ініціативи про надання земельних ділянок учасникам АТО до Держгеокадастру Черкащини надійшло 11 522 клопотання від військовослужбовців. Надано 6 824 дозволи для розроблення землевпорядної документації на загальну площу 11 533 га, зокрема для ведення індивідуального садівництва, особистого селянського господарства. За кількістю гектарів виділеної площі атовцям Черкащина посідає шосте місце серед усіх областей України.

Уже отримали у власність земельні ділянки загальною площею 9 421,17 га із земель сільськогосподарського призначення державної власності 5 449 військовослужбовців, правоохоронців і членів їхніх родин, що теж становить шосте місце в Україні.

На розгляді в землевпорядній службі Черкаської області нині перебуває 273 звернення від учасників АТО.

Землевпорядна служба області продовжує відшукувати ділянки для надання у власність військовослужбовцям. Так, на початок квітня цього року відповідно до наказів Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області на території Черкащини зарезервовано 247 земельних масивів, що можуть бути передані у власність учасникам АТО.

Також Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області повідомляє, що 5 квітня передало 1810 га землі сільськогосподарського призначення державної власності в розпорядження двом об’єднаним територіальним громадам:  1176,6833  га – Кам’янській ОТГ (місто Кам’янка й села Тимошівка та Юрчиха) і 633,2892 га – Єрківській ОТГ (селище Єрки, села Залізнячка й Радчиха Катеринопільського району).

Довідково:

На сайті Держгеокадастру розміщено покрокову схему дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки.

Читайте також про удосконалення механізму управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними в частині першочергового забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь