A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

3 грудня – Міжнародний День людей з особливими потребами

Дата: 03.12.2020 15:22
Кількість переглядів: 453

 Міжнародний день людей з особливими потребами встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно 3 грудня.

Генеральна Асамблея закликала держави проводити подальшу інтеграцію осіб із інвалідністю в життя суспільства. Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з особливими потребами.

Міжнародний день людей з особливими потребами дотримується своєї переконаності в тому, що людина за своєю природою не є «інвалідом» ... інвалідність НЕ є особливістю людини. Ми говоримо, що у людей проблеми зі здоров'ям: деякі з нас потребують інвалідних візків для мобілізації; деяким з нас потрібні собаки-поводирі; деякі з нас потребують допоміжних технологій - так само, як деяким з нас потрібні окуляри для читання; або ліки від болю; або інгалятор для лікування астми. Всі люди мають різні порушення здоров'я в якийсь момент життя. Різниця в тому, що в більшості випадків погіршення вашого здоров'я не заважає вам функціонувати, бути залученим або брати участь в житті вашої спільноти.

Міжнародний день людей з особливими потребами існує, щоб упевнитися в тому, що економічні та соціальні бар'єри визначені, і допомогти всім працювати разом, щоб їх подолати. Ми ніколи не будемо викорінювати порушення здоров'я але, подолавши бар'єри, ми викорінимо інвалідність.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь