A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Обережно - Гриби!

Дата: 04.10.2018 15:21
Кількість переглядів: 656

Уманський міськрайонний відділ ДУ«Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» інформує, що в м.Умань зростає кількість випадків отруєнь дикорослими грибами.

Впродовж 2018 року станом на 03.10.2018р. зареєстровано 19 випадків отруєнь дикорослими грибами, з них 13 випадків в період з 28.09.- 03.102018р.. Постраждало всього 33 особи, з них 4 дитина віком 17 років, протягом 28.09.- 03.102018р. постраждало 23особи, з них 3 дитини. Всі вживали в їжу дикорослі гриби парасольки, рядовки, дощовики, відварені та смажені, які самостійно збирали в лісах Уманського району та дикорослі гриби, які придбали на стихійному ринку в мікрорайоні ДОСи м.Умань та на центральному ринку м.Умань. 

З метою попередження подальшого поширення масових отруєнь населення, враховуючи випадки отруєнь, пов’язані з вживанням дикорослих грибів придбаних на ринках міста, рекомендуємо:

- посилити контроль за харчовими продуктами, що реалізуються населенню на центральному ринку м.Умань та на ринках, розташованих в мікрорайонах міста.

- вжити заходів адміністративного впливу щодо недопущення реалізації продуктів харчування без документів, що засвідчують їх якість та безпеку, сумнівної якості та невідомого походження.

Інформація направлена для відома та використання.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь