A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Відбулась позачергова сесія Уманської районної ради

Дата: 07.07.2020 15:06
Кількість переглядів: 1068

7 липня 2020 року голова Уманської районної ради Оксана Супрунець провела позачергову,  п’ятдесят восьму, сесію районної ради. У її роботі взяли участь депутат обласної ради Валентин Судакевич, голова районної державної адміністрації Світлана Волошенюк, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних відомств та установ, представники місцевих засобів масової інформації.

У сесійній залі також були присутні представники Полянецької сільської громади.

Після затвердження порядку денного депутати приступили до розгляду запланованих питань і майже були одностайними в ухваленні рішень сесії.

Першим обранці району розглянули й підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Черкаської області. Жителі села Полянецьке зібрали 628 підписів за приєднання свого населеного пункту до Паланської ОТГ замість Уманської ОТГ.

Далі депутати надали згоду на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селища Уманського району телемедичного обладнання. З рішенням депутатів районної ради до амбулаторії загальної практики-сімейної медицини в с. Колодисте буде передано портативну медичну діагностичну систему для збору інформації про фізіологічні параметри пацієнта (температура, спірометрія, АТ, пульсоксиметрія, ЕКГ), її зберігання та передачі до хмарного сервісу для аналізу та використання, у тому числі у телемедичних консультаціях «Мобільний діагностичний комплекс IDIS 7500 з установленим ПЗ» вартістю 87892 грн.

Також депутати надали згоду на прийняття легкових автомобілів у спільну власність територіальних громад сіл, селища Уманського району. В оперативне управління КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» буде передано чотири легкових автомобілів HAVAL H2 для забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників амбулаторій загальної практики – сімейної медицини.

Обранці району внесли зміни до рішення районної ради від 24.12.2019 №51-6/VІІ «Про районний бюджет Уманського району на 2020 рік» та до рішення від 17.12.2019 №50-13/VII «Про затвердження статуту комунальної установи  «Уманський районний центр культури і дозвілля» Уманської районної ради Черкаської області в новій редакції.

Також на сесії районної ради підтримано проєкти рішень про умови оплати праці  керівників комунальних підприємств Уманської районної ради; про внесення змін до штатного розпису КП «Уманьрайрембуд».

Окрім того, депутати ухвалили рішення про направлення звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України щодо забезпечення рівного доступу дітей до якісної освіти в умовах карантину. Зокрема, у зверненні пропонується на рівні держави розробити стратегічну політику щодо скорочення освітньої нерівності, включивши:  

- надання пільгових кредитів педагогам та батькам, які виховують двох і більше дітей, на придбання комп’ютерної техніки, ноутбуків, планшетів (до 5 %);

- створення національного освітнього простору для дистанційної освіти, що забезпечуватиме зворотній зв’язок та контроль за організацією навчального процесу;

- забезпечити підвищення кваліфікації педагогічних кадрів для дистанційного навчання;

- створення єдиної безкоштовної платформи для дистанційної освіти.

Ухвалено й звернення до голови обласної державної адміністрації – це прохання віднайти оптимальні та дієві шляхи вирішення питання щодо усунення недоліків підрядником та прискорення завершення будівництва амбулаторій загальної практики – сімейної медицини в селищі Бабанка та селі Ладижинка.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь