A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

В Україні збільшено максимальний розмір допомоги по безробіттю

Дата: 02.12.2020 15:04
Кількість переглядів: 475

  З 1 грудня 2020 року в Україні збільшено один із ключових соціальних стандартів - прожитковий мінімум. Саме від його розміру залежать соціальні виплати, зокрема, й розмір максимальної допомоги по безробіттю.

Згідно зі ст. 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» від 02.03.2000 р. № 1533-ІІІ максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Відсьогодні прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2 270 грн, відповідно максимальний розмір допомоги по безробіттю – 9 080 грн на місяць.
Варто зазначити, що розмір допомоги визначається для кожного безробітного індивідуально. Він залежить від заробітної плати людини та її страхового стажу. Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру (ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»).
Що ж до розміру мінімальної допомоги по безробіттю, то він залишиться без змін. На період карантину постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття розмір мінімальної допомоги по безробіттю збільшено з 650 до 1 000 гривень.
Мінімальний розмір допомоги по безробіттю встановлюється для громадян, які:

  • протягом року, що передував реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менше шести місяців;
  • молодих людей, які закінчили навчання в закладах середньої/вищої освіти або звільнені зі строкової військової служби і які вперше шукають роботу;
  • внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди роботи.

 Довідково

Станом на 30 листопада 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у державній службі зайнятості, становила майже 410 тис. осіб. З них допомогу по безробіттю отримували 353 тис. громадян. Середній розмір допомоги у жовтні – 3,7 тис. гривень.


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь