A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Понад 140 мільйонів гривень виділять додатково на заклади охорони здоров’я Черкащини

Дата: 29.04.2020 15:03
Кількість переглядів: 532

Засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів відбулося у четвер, 23 квітня. Члени комісії розглянули питання щодо розподілу державної субвенції на підтримку закладів охорони здоров’я, яка становить 96 млн грн, та вивільнених коштів обласного бюджету.

- Дякую депутатам, які оперативно прибули на засідання постійної комісії обласної ради. Завдяки цьому ми змогли вчасно вирішити низку важливих для області питань. Зокрема у галузі охорони здоров’я, яка сьогодні працює у кризових умовах і найбільше потребує дофінансування, - зауважив голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний.

Під час засідання погоджено розподіл коштів на поточні видатки комунальних закладів охорони здоров’я, виплату заробітних плат, харчування лікарів, та купівлю медикаментів. Також будуть спрямовані кошти на забезпечення лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет тощо.

Зокрема, понад 18 мільйонів гривень заплановано на підтримку окремих закладів охорони здоров'я, які надають первинну та вторинну медичну допомогу за програмою державних гарантій. Із них, понад 8 мільйонів гривень спрямують на підтримку наших медзакладів у боротьбі з коронавірусом. Кошти розподілять на стимулювання медпрацівників та купівлю медикаментів.

Члени комісії також погодили низку розпоряджень у сфері освіти. Зокрема про розподіл міжбюджетних трансфертів для придбання електрогенератора «Іркліївському професійному аграрному ліцею», придбання на засадах співфінансування шкільних автобусів. 

Також на засіданні погоджено розпорядження про перерозподіл видатків бюджету для забезпечення придбання на засадах співфінансування навчальних наборів ЛЕГО для «Кам’янського ліцею№1» та лінгафонного кабінету для Тальнівського НВК.

Члени комісії погодили розпорядження про розподіл субвенції із державного бюджету для надання фінансової підтримки дітям з особливими освітніми потребами у закладах дошкільної та загальної середньої освіти та місцевим бюджетам для придбання дидактичних матеріалів, сучасних меблів та комп’ютерного обладнання. 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь