A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На Уманщині відбулося покладання квітів з нагоди відзначення Дня українського добровольця

Дата: 13.03.2020 14:40
Кількість переглядів: 721

Коли почалася зовнішня агресія проти України – тисячі відданих українських синів і дочок прийняли рішення йти добровольцями на захист східних кордонів нашої держави. 14 березня 2014 року прямо з київського Майдану Незалежності сотні бійців Самооборони Майдану вирушили на вишкіл у Нові Петрівці, що на Київщині. У березні 2014-го добровольчі батальйони організовувалися у багатьох містах України.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості, Верховна Рада України постановою від 17.01.2017 року № 1822-VІІІ встановила День українського добровольця, який відзначатиметься щорічно 14 березня.

Напередодні Дня українського добровольця, 13 березня 2020 року, відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку «Полеглим синам Уманщини в боротьбі за незалежність України», що на Алеї пам’яті захисників України в селі Шарин.

У церемонії покладання квітів взяли участь заступник голови районної ради Петро Бабкін, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, Шаринський сільський голова Зінаїда Мельник, очільник громадської організації «Координаційний центр захисників Уманщини» Юрій Рижак, керівники місцевих закладів, громадськість району.

Зокрема, звертаючись до присутніх, Петро Андрійович наголосив: «Ось уже шість років поспіль триває неоголошена війна проти України. Суспільству, волонтерам, державі, а насамперед Збройним Силам та іншим військовим формуванням вдалося дорогою ціною, ціною власного життя, зупинити просування ворога в глибину країни. Саме в той час, аби боронити  кордони рідної землі, лави військовослужбовців за покликом серця поповнило безліч добровольців. Хтось в мирному житті був лікарем, хтось менеджером, кухарем, програмістом, хтось був студентом та покинув навчання… Однак, їх подвиг –  врятував країну. І тому День українського добровольця стане однією з основ, на якій будуть зростати і гартуватися нові покоління вільних українців».

На завершення заходу хвилиною мовчання всі вшанували світлу пам’ять добровольців, які загинули в ході проведення антитерористичної операції на сході України.

Опісля, заступник голови районної ради Петро Бабкін, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, Шаринський сільський голова Зінаїда Мельник, очільник громадської організації «Координаційний центр захисників Уманщини» Юрій Рижак відвідали сільське кладовище та поклали квіти до могили учасника Революції Гідності,  захисника-добровольця Володимира Рижака, який у 2014 році загинув у зоні АТО.

14 листопада 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений - нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь