A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

В Аполянці вміють господарювати. У цьому особисто пересвідчилася Оксана Супрунець

Дата: 15.07.2019 14:48
Кількість переглядів: 936

15 липня 2019 року голова районної ради Оксана Супрунець відвідала село Аполянка, де відбулась її зустріч з депутатом районної ради, заслуженим працівником сільського господарства України Володимиром Мальченком, який очолює місцеве сільськогосподарське підприємство «Прометей», та сільським головою Петром Філіпенком.

Спільно було обговорено питання забезпечення життєдіяльності закладів соціальної сфери, стан жнивної компанії, зайнятість населення, благоустрою територій населеного пункту та перспективи його соціально-економічного розвитку.

Оксана Анатоліївна на власні очі переконалася, що це невелике село живе і працює. Тут мешкає понад 420 жителів, з яких 94 особи - це діти дошкільного і шкільного віку.  Завдяки успішному господарюванню ТОВ «Прометей» ефективно наповнюється сільський бюджет, люди мають роботу й гідну заробітну плату. Сельчани мають можливість працювати в будівельній, тракторній та городній бригадах, на фермі, у їдальні, пекарні, бути зайнятими в рільництві.  

Як відзначила голова районної ради Оксана Супрунець під час свого інтерв’ю журналістам ТОВ «Телерадіокомпанія «Сатурн – TV», на сьогодні це сільгосппідприємство є одним з найпотужніших у районі, яке обробляє понад 1,5 тис. га орендованих земель і забезпечує стабільними робочими місцями та високим заробітком місцевих жителів, бере активну участь у розвитку соціальної сфери не лише села Аполянка, а й фінансово підтримує різні гуманітарні та соціальні проекти, що реалізовуються на теренах Уманського району. З боку цього сільгосппідприємства вкладено значні кошти у покращення інфраструктури села, поліпшення матеріально-технічної бази місцевих закладів та установ, надано матеріальну допомогу жителям села на лікування.

За словами Аполянського сільського голови Петра Філіпенка, у полі зору керівника підприємства «Прометей», - надання адресної соціальної допомоги жителям громади, спонсорська підтримка закладів бюджетної сфери щодо проведення ними поточних ремонтних робіт, вирішення питань житлово-комунального спрямування. Розмір наданої допомоги селу щорічно складає сотні тисяч гривень. ТОВ «Прометей» - господарство багатогалузеве, зберегло і нині примножує кращі традиції виробництва, належить до одного з економічно найсильніших в Уманському районі. Вдячні жителі села Аполянка неодноразово обирали Володимира Мальченка депутатом Уманської районної ради. Село має перспективу, бо завдяки місцевому сільгосппідприємству ТОВ "Прометей" громада розвивається. 

- Працюємо, аби людям жилося краще, аби село не занепадало, аби тут народжувалися діти, аби всі мали на хліб і до хліба, - наголосив Володимир Мальченко під час розмови з головою районної ради. При цьому Володимир Петрович наголосив, що в 2018 році ТОВ «Прометей» сплатило податків до бюджетів різних рівнів на суму 8,5 млн. грн. 

… А на разі жнива в Аполянці у розпалі, хоч дещо перешкоджає погода, але хлібна нива обіцяє бути щедрою.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь