A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Пам’ятаємо! Перемагаємо! 1939-1945

Дата: 08.05.2019 14:30
Кількість переглядів: 526

Друга світова війна – рубіжна й найжорстокіша подія в історії сучасного світу. В неї було втягнуто 67 держав, 80% населення земної кулі,  тривала вона довгих 6 років. У цій війні загинуло близько 60 млн. осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто безвісти пропав. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні.

Україна втратила п’яту частину населення. Міста обезлюдніли і лежали в руїнах. Понад 10 млн. жителів України залишились без даху над головою і жили в непристосованих приміщеннях та землянках. Немає на українській землі родини, у літописі якої не залишила трагічні сторінки та жахлива війна.

Сьогодні, 8 травня 2019 року, у селі Доброводи відбулися районні урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

В урочистих заходах взяли участь голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, заступник голови районної ради Петро Бабкін, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький, Доброводівський сільський голова Юрій Горбань, військовий комісар Уманського об’єднаного військового комісаріату Олександр Борисюк, голова районної громадської організації ветеранів війни та праці Анатолій Дем’янчук, ветерани, учасники АТО, сільські та селищний голови, громадськість Уманщини.

Вшановуючи світлу пам'ять про усіх хто загинув у боротьбі проти чужоземного поневолення учасники мітингу поклали квіти до обеліску Слави.

Звертаючись до присутніх голова Уманської районної ради Оксана Супрунець відзначила, що 8 травня вся світова спільнота відзначає перемогу над нацизмом. В Україні цей день визначено як День пам’яті та примирення. Народ України приніс на вівтар великої Перемоги нечувані жертви - кожен п’ятий житель нашої країни віддав своє життя в ім’я кращої долі своїх дітей, онуків і правнуків. Ми не забуваємо, а шануємо і завжди будемо пам’ятати подвиг наших дідів і прадідів, усіх, хто боронив рідну землю, бо вони однаково мріяли про те, аби ніколи більше не повторилась війна.

- Ми у великому боргу перед нашими синами, які сьогодні захищають зі зброєю в руках східні рубежі Української держави, - зазначила посадовець. - Пам’ятайте, що молодому поколінню без досвіду, порад та підтримки ветеранів складно впоратись з викликами сьогодення. Тому бажаю вам, дорогі ветерани, міцного здоров’я, благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє України, - наголосила Оксана Анатоліївна.

На завершення мітингу зі зворушливими й проникливими словами вітань до всіх присутніх звернулася учнівська молодь Доброводівського НВК та вручила квіти ветеранам.

Світлу пам'ять усіх, хто загинув у боротьбі проти чужоземного  поневолення, вшанували хвилиною мовчання.

А військовослужбовці салютували героям символічними потрійними пострілами в небо.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь