A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Уряд вніс зміни до процедури надання субвенції на підтримку розвитку ОТГ

Дата: 31.01.2020 14:24
Кількість переглядів: 364

Як повідомляють на Урядовому порталі, Кабінет Міністрів України вніс зміни до процедури надання субвенцій ОТГ.

Зокрема, затвердив зміни до Порядку та умов надання субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку розвитку об’єднаних територіальних громад. Відповідний проект постанови було розроблено Міністерством розвитку громад та територій України.

Зміни стосуються напрямку «здійснення інших заходів щодо об’єктів комунальної форми власності, які є важливими для посилення спроможності територіальної громади, забезпечення належного рівня безпеки та цивільного захисту», що дозволить ОТГ подавати на погодження проекти за цим напрямком виключно у разі утворення економії бюджетних коштів за підсумками проведення процедур закупівель та/або фактично виконаних робіт.

Це сприятиме ефективному використанню коштів субвенції, наданої з Державного бюджету місцевим бюджетам на формування відповідної інфраструктури комунальної власності сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад.

Таким чином, ОТГ будуть спрямовувати кошти субвенції на стратегічно важливі проекти, які посилять спроможність громад, а дрібні (невеликі) закупівлі для покращення основних фондів комунальної власності будуть здійснювати за рахунок залишкових коштів від економії попередніх напрямків.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь