A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Сесія обласної ради внесла зміни до обласного бюджету на 2018 рік та прийняла рішення з важливих питань життєдіяльності області

Дата: 23.11.2018 14:21
Кількість переглядів: 522

22 листопада 2018 року проведено друге пленарне засідання двадцять шостої сесії обласної ради. 
На початку голова обласної ради Олександр Вельбівець повідомив, що Президент України Петро Порошенко видав Указ про призначення його головою Черкаської обласної державної адміністрації. На підставі Указу, ним подано заяву про дострокове припинення повноважень голови обласної ради, а також видано розпорядження про покладання виконання обов’язків голови на першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка.

                              
У зв’язку з цим друге пленарне засідання двадцять шостої сесії обласної ради вів Валентин Петрович.
Він запропонував вшанувати хвилиною українських воїнів і мирних громадян України, які загинули в ході антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил у східних областях України.
Потім разом з Олександром Вельбівцем привітали з Днем народження свою колегу, депутата обласної ради, Араксю Маргарян.
Головуючий нагадав, що порядок денний двадцять шостої сесії обласної ради був затверджений на пленарному засіданні, яке відбулося 16 листопада.
Депутати обласної ради продовжили розгляд питань порядку денного сесії.
Спочатку вони підтримали внесення змін до складу постійних комісій Черкаської обласної ради, до деяких рішень обласної ради, до Положення про помічника-консультанта депутата Черкаської обласної ради, до Положення про порядок та умови надання одноразової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів обласного бюджету та до рішення обласної ради від 28.11.2017 № 17-22/VII «Про утворення комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради».

Далі підтримали проекти рішень про присвоєння звання «Почесний громадянин Черкащини» директору приватно-орендного сільськогосподарського комбінату «Уманський тепличний комбінат» Миколі Гордію та про клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України завідувача кафедри, професора кафедри економічної кібернетики та маркетингу Черкаського державного технологічного університету Олени Коломинцевої.
Прийняті програми розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2019-2023 роки та поповнення бібліотечних фондів у Черкаській області на 2018-2023 роки.
Результативним голосуванням підтримано запропоновані зміни до рішень обласної ради від 17.08.2004 № 17-8/IV «Про обласну премію Порфирія Демуцького в галузі аматорської художньої творчості», від 25.06.1998 № 2-5 «Про встановлення щорічної обласної премії імені Данила Нарбута», від 19.02.2016 № 3-13/VII «Про Регіональну програму інформатизації Черкаської області на 2016-2017 роки «Електронна Черкащина», від 30.01.2014 № 28-4/VI «Про обласну програму поліпшення кінообслуговування населення на 2014-2018 роки».
Також депутатами обласної ради внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2018 рік, у додаток 1 до Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року та до рішення обласної ради від 22.12.2017 № 19-22/VII «Про обласний бюджет на 2018 рік».
Далі заслухано інформації про хід виконання Програми розвитку паліативної допомоги на 2015-2020 роки, обласної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки, Програми підтримки української мови в Черкаській області на 2017-2020 роки.
Підтримано депутатами обласної ради і питання про регулювання мови обслуговування громадян у сфері надання послуг, торгівлі та здійснення інформування про товари та послуги в Черкаській області.
У ході пленарного засідання депутати прийняли низку звернень до керівництва держави та інших органів влади.
Переважною більшістю голосів погоджено приватному акціонерному товариству «Черкаський шовковий комбінат» надання у користування надр, дочірньому підприємству «Корсунь-Шевченківський гранкар’єр «Сівач» приватного акціонерного товариства «Сівач» надання у користування надр та надання гірничого відводу приватному підприємству «Кривецьке» для розробки Кривецького родовища суглинків.
На завершення другого пленарного засідання депутати обласної ради внесли зміни до рішення обласної ради від 25.06.2015 № 41-1/VI «Про перспективний план формування територій громад Черкаської області». 


Виконавчий апарат обласної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь