A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Правнича співпраця: ОТГ Черкащини допомагатимуть вирішувати юридичні питання

Дата: 25.10.2018 14:21
Кількість переглядів: 737

Доступність отримання нотаріальних послуг для жителів сіл Черкаської області обговорили на Черкащині під час круглого столу з представниками ОТГ області. Зокрема, йшлося про проект Закону України від 01.10.2018 № 9140, який передбачає введення інституту Уповноважених Мін’юсту.

– Багато хто з голів ОТГ при особистих зустрічах чи на нарадах порушують питання саме вчинення нотаріальних дій, вирішення різних юридичних моментів, які пов’язані з передачею повноважень на ОТГ, – каже заступник очільника області Ярослав Березань. – Часто такі питання вирішуються дуже просто після спілкування з фахівцями Головного територіального управління юстиції області. Оскільки, такі проблеми не одиничні для ОТГ і вже врегульовувалися. На рівні області спільно з територіальним управлінням юстиції готові навчати і відповідати на всі запитання, актуальні для ОТГ. Адже наша спільна відповідальність – виконати та втілити на місцях ті переваги децентралізації, які вона дає, і які законодавчо передбачені.

На місцях доволі відчутна нестача державних нотаріусів, які працювали б у сільській місцевості, відзначив начальник Головного територіального управління юстиції області Олександр Свіренюк. Він додав, що у разі ухвалення проекту Закону України від 01.10.2018 № 9140, буде діяти інститут Уповноважених Мін’юсту. Тобто на місцях функції з оформлення спадщини та дарування покладатимуться на фахівців територіального управління юстиції. Вони проводитимуть відповідні виїзні прийоми у населених пунктах.

– Фактично, це будуть наші співробітники, які б у віддалених селах та містечках, де немає нотаріусів, надавали окремі найбільш затребувані нотаріальні послуги, такі як оформлення спадщини і дарування, – зауважив Олександр Свіренюк. – Адже така проблема дійсно є і нова ініціатива Мін’юсту допомогла б її вирішити.

Також у ході зустрічі обговорили питання реєстрації статутів ОТГ, реєстрації прав ОТГ на нерухоме майно та питання, що стосуються сфери державної реєстрації актів цивільного стану.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь