A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Оксана Супрунець: один із пріоритетів діяльності депутатського корпусу районної ради - здоров’я населення Уманщини

Дата: 29.05.2020 11:35
Кількість переглядів: 1078

На цьому 29 травня 2020 року наголосила голова Уманської районної ради Оксана Супрунець під час свого інтерв’ю журналістам КЗ «Редакція радіомовлення «Голос громади». Темою розмови стало питання  про стан розвитку галузі охорони здоров’я в Уманському районі, зокрема її первинної ланки.

Спочатку Оксана Анатоліївна нагадала радіослухачам про зміни в роботі медичної галузі району – проведено розділення медичної допомоги на первинний та вторинний рівні. Зокрема, посадовець відзначила, що із 2 січня 2014 року в районі  почав  працювати, як окрема юридична особа, комунальний заклад «Уманський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради.

У рамках реформи медичної галузі, а саме її первинної ланки, у березні 2018 року депутати Уманської районної ради ухвалили рішення про реорганізацію КЗ «Уманський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», який згодом став називатися комунальним некомерційним підприємством. До його структури  входять 12 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 14 ФАПів та 28 фельдшерських пунктів, які безпосередньо забезпечують надання первинної медико-санітарної допомоги населенню району.

Голова районної ради акцентувала увагу на затверджених кошторисних призначеннях у рамках Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Уманському районі та підтримки КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради на 2019-2021 роки; на кадровому забезпеченні сільських медичних закладів; розповіла про надану спонсорську допомогу ФАПам окремими депутатами районної ради та про фінансову підтримку медичних закладів з боку сільських рад.

Оксана Супрунець відзначила проблеми первинної ланки галузі охорони здоров’я в районі та окреслила завдання на найближчу перспективу.

Інтерв’ю за участі голови Уманської районної ради Оксани Супрунець звучатиме в радіопередачі «Поговоримо про …» на хвилі 101.0 FM КЗ «Редакція радіомовлення «Голос громади» у суботу 30.05.2020  з 18.00 до 20.00  та в неділю 31.05.2020  з 7.00  до  9.00.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь