A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

10 березня - День визволення Уманщини від нацистських загарбників

Дата: 10.03.2020 14:14
Кількість переглядів: 1229

У ці весняні дні мешканці Уманщини відзначають 76-ту річницю визволення краю від нацистських окупантів. 10 березня 1944 року завершилися бої, коли останній загарбник утік та покинув, рятуючись, нинішні межі Уманського району.

Тоді унаслідок Умансько-Ботошанської наступальної операції війська 2-го Українського фронту відвоювали в окупантів території Уманського та сусідніх районів.

Сьогодні, 10 березня 2020 року, вшанували пам’ять про тих, хто у кровопролитній боротьбі звільнив рідну землю від ненависного ворога.

На Алею пам’яті Героїв в м. Умань, разом із представники влади міста, прийшли голова районної ради Оксана Супрунець, голова районної державної адміністрації Світлана Волошенюк, працівники виконавчого апарату районної ради та райдержадміністрації, учасник бойових дій часів Другої світової війни Григорій Вифатнюк, військовослужбовці, ветерани-учасники АТО/ООС, представники громадськості та молодого покоління.

Вшановуючи пам’ять захисників рідної землі, усі учасники заходу поклали до підніжжя обеліску Слави живі полум’яні квіти.

Цього ж дня учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку полеглим бійцям у зоні проведення АТО/ООС.

ДОВІДКОВО:

З 5-го березня до 17 квітня тривала Умансько-Ботошанська операція, яка серед значних подій і перемог Другої Світової війни займає помітне місце і яка, врешті-решт, привела 10 березня 1944 р. до визволення Уманщини від німецько-фашистських загарбників. З усіх операцій саме ця була найважчою. Історія війн не знала більш широкої за своїм розмахом і складністю в оперативному відношенні операції, яка була здійснена в умовах повного бездоріжжя і весняного розливу рік. Ворог не чекав наступу.

Умансько-Ботошанська операція продовжувалася, але вже не на території сучасної Черкаської області.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь