A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Сергій Чернов нагадав про ключові позиції УАРОР щодо реформи районного рівня та виборів

Дата: 09.07.2020 10:09
Кількість переглядів: 533

Президент Української асоціації районних та обласних рад, Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов в ході розширеного засідання Комісії УАРОР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування окреслив запрошеним заходу позицію УАРОР щодо реформування субрегіонального рівня та виборів.

Так, Сергій Чернов зазначив, що з 2017 року Асоціація наполягає та тому, що формування адміністративно-територіального устрою повинно здійснюватися на основі консультацій центральних органів державної влади з місцевим самоврядуванням, експертним середовищем та громадськістю.

«Після цього має бути напрацьоване законодавство про адміністративно-територіальний устрій. Асоціація підтримує необхідність утворення укрупнених районів, але й водночас неодноразово застерігала про небезпеку створення дрібних об’єднаних територіальній громад, що не зможуть ресурсно виконувати весь обсяг наданих повноважень, – наголосив Сергій Чернов. – Тож Асоціація вважає, що адміністративно-територіальний устрій України повинен складатися з трьох ланок – базового-субрегіону-регіону. Відповідно, на кожній ланці адміністративно-територіального устрою має діяти орган місцевого самоврядування».

Також Президент Асоціації зробив акцент, що вкрай важливо доопрацювати виборче законодавство, зокрема щодо забезпечення рівного і належного представництва громадян в радах, щоб чергові місцеві вибори відбулися на новій територіальній основі: «Втім, у свою чергу, це вимагає комплексного підходу й щодо напрацювання інших нормативно-правових актів, зокрема про зміни до Конституції України щодо децентралізації, про адміністративно-територіальний устрій й про місцеве самоврядування в Україні».

За результатами роботи Комісії УАРОР з питань будівництва та місцевого самоврядування, планується підготувати відповідні пропозиції та рекомендації.

Джерело: офіційний сайт УАРОР

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь