A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Оксана Супрунець: Тарас Шевченко – світоч української нації, котрий створив її силою власного слова

Дата: 06.03.2020 13:23
Кількість переглядів: 628

У березні 2020 року Україна відзначає 206-ту річницю з дня народження великого українського поета, письменника, художника та громадського діяча Тараса Шевченка. Його ім’я невіддільно пов’язане з Україною, адже Кобзар – ніби уособлення всієї суті українського народу, його боротьби за своє життя і волю, символ незламності духу, приклад того, що можливо звільнитися з-під гніту в найскладніших умовах.

З метою вшанування пам’яті видатного сина українського народу 6 березня 2020 року в с. Родниківка відбулася церемонія покладання квітів до погруддя Великому Кобзарю. У заході взяли участь голова районної ради Оксана Супрунець, заступник голови районної ради Петро Бабкін, заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький, депутат районної ради, керівник КСП «Родниківка» Сергій Войченко, Родниківський сільський голова Руслан Яремчук, директор Родниківської загальноосвітньої школи імені Т.Г.Шевченка Олександра Слупіцька, працівники районної ради та райдержадміністрації, жителі села.

У своєму виступі Оксана Супрунець відзначила: «Тарас Шевченко світоч української нації, котрий створив її силою власного слова. Завдяки своїй багатогранній та унікальній творчій спадщині, а також небайдужій громадянській позиції, Шевченко назавжди здобув право на духовне безсмертя. Він залишив нам духовні заповіти, які повинен знати кожен українець, аби пишатися своєю історією і традиціями, бути завжди готовим до захисту Батьківщини й мати чіткі орієнтири в розбудові її майбутнього. Зробімо Україну такою, якою її хотів бачити Тарас Шевченко – мирною, вільною та незалежною».

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь