A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Спільна нарада щодо фінансування Дубівського НВК

Дата: 24.02.2020 13:11
Кількість переглядів: 537

21 лютого, у приміщенні Дубівського НВК голова районної ради Оксана Супрунець провела спільну нараду щодо фінансування у 2020 році  навчального закладу.

 У нараді взяли участь: сільські голови навколишніх сіл, діти з яких навчаються у Дубівському НВК, а саме: Коржова, Вільшана- Слобідка, Вільшанка, Рогова, Острівець, Коржова Слобода та Дубова, депутат районної ради Неля Безугла, представник АФ "Хлібороб" у формі ТОВ Людмила Андрійчук.

       Директором Дубівського НВК Косаринською Н.О. була проведена ексурсія по навчальному закладу, під час якої учасники наради оглянули навчальні кабінети, спортивну залу, спальні кімнати та шкільну їдальню. Також Ніна Олександрівна повідомила, що для покращення матеріальної бази закладу та створення освітнього середовища 1 класу у Дубівський НВК на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів у 2019 році придбано шкільний автобус вартістю 1845,0 тис. грн. та кабінет інформатики – 300,0 тис. грн.

Озвучено було проблемні питання, а саме: потреба в заміні 24 віконних блоків, 2 зовніщніх дверей, заміна дверей до щитової на залізні, встановлення витяжної вентиляції на харчоблоці, заміна меблів у шкільній їдальні, придбання м’якого інвентаря для спальні 1 класу, встановлення спортивного майданчика для учнів 1-4 класів, придбання мультимедійних дощок.  

  Ретельно на нараді було обговорено питання щодо покращення матеріально-технічної бази закладу освіти. Зокрема голова районної ради у своєму зверненні до присутніх наголосила,  що дане питання є досить болючим, проте, в той же час, досить важливим на сьогодні. Повідомила, що у зв’язку із процесами децентралізації, змінюється і підхід до фінансування галузі освіти. Так, наразі держава розподіляє освітню субвенцію виключно на оплату праці педагогічних працівників. Натомість, оплата комунальних послуг, витрати на зарплату техперсоналу закладів освіти та покращення матеріально-технічної бази бере на себе районний  бюджет. Мета даної наради максимально підтримати Дубівський НВК, забезпечити фінансування закладу з районного бюджету та залучити інші позабюджетні ресурси, не заборонені чинним законодавством. Сільські голови обіцяли теж не стояти осторонь та фінансово підтримати навчальний заклад.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь