A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

На загальних зборах громадян обговорено подальшу долю села Родниківка

Дата: 21.02.2020 13:04
Кількість переглядів: 2711

У рамках проведення реформи децентралізації громада села Родниківка бачить своє майбутнє у складі Паланської об’єднаної територіальної громади. Однак, згідно з Проєктом перспективного плану формування територій громад Черкаської області село Родниківка має об’єднатися в одну територіальну громаду з містом Умань. Мешканці села з таким рішенням області не погоджуються.

З цією метою 20 лютого 2020 року у Родниківському будинку культури відбулися загальні збори громадян, на які завітали голова районної ради Оксана Супрунець, голова райдержадміністрація Світлана Волошенюк, Уманський міський голова Олександр Цебрій, секретар Паланської сільської ради Ігор Кузьменко, депутат обласної ради Валентин Судакевич, депутат районної ради, керівник КСП «Родниківка» Сергій Войченко та інші.

Переповнений зал засвідчив важливість питання, що обговорювалося. 

Головою зборів було обрано Родниківського сільського голову Руслана Яремчука. Руслан Анатолійович коротко окреслив своє бачення розвитку сільської громади як у складі Паланської об’єднаної територіальної громади, так і її «перспективи» спільного розвитку з м. Умань. Він також поінформував присутніх про зроблені кроки в напрямку отримання висновку з Черкаської ОДА щодо відповідності чинному законодавству України проєкту рішення Родниківської сільської ради про добровільне приєднання Родниківки до Паланської об’єднаної територіальної громади.

Далі до слова були запрошені посадовці районної влади та міста Умань й представники депутатського корпусу місцевих рад.

Зокрема, Оксана Анатоліївна на користь Родниківської громади в складі Паланської ОТГ виокремила такі аргументи: «Уманська ЦРЛ, яку в свій час будували всім районом, знаходиться в адміністративних межах Родниківської сільської ради. У суттєве покращення матеріально-технічної бази цього закладу охорони здоров’я вкладено значні кошти з районного бюджету та надано спонсорську допомогу з боку керівників сільськогосподарських і фермерських господарств Уманщини. Нині КНП «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради забезпечена сучасним обладнанням для повноцінної роботи і відповідає сучасним вимогам. Більше того - багато років поспіль лікарня займає рейтингові місця в Черкаській області серед лікувальних установ. Саме тому під час останньої сесії депутати районної ради ухвалили звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Черкаської обласної державної адміністрації  та Черкаської обласної ради щодо створення опорної лікарні на базі комунального некомерційного підприємства «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради».

Також, з огляду на перспективу, Оксана Анатоліївна наголосила, що збудована у 2012 році Родниківська загальноосвітня школа повинна стати опорною для всіх сільських дітей. Адже за останні роки в школі помітно зміцнилася матеріально технічна база за рахунок коштів районного та державного бюджетів. У сільському навчальному закладі, що розрахований на 400 учнів, кожен кабінет обладнаний комп’ютерною технікою; під час освітнього процесу використовуються 12 мультимедійних дощок; облаштовані навчальні кабінети фізики, хімії та біології, які забезпечені цифровим та лабораторним обладнанням, кабінет робототехніки LEGO, кабінет Захисту Вітчизни (стрілецький оптичний тир); в школі наявний швидкісний Інтернет та Wi-Fi-мережа; тут працюють гуртки за різними напрямками. Із 2016 року школа працює за науково-педагогічним проектом «Інтелект України». У загальнорайонному рейтингу школа постійно посідає призові місця. Тому, за словами Оксани Супрунець, Родниківська загальноосвітня школа в сільській місцевості має стати ядром громади та забезпечити якісну освіту для всіх дітей.

Емоційно поділившись своїми думками щодо проекту перспективного плану області, за результатами голосування 403 мешканці села із 405 присутніх на зборах проголосували за приєднання Родниківки до Паланської об’єднаної територіальної громади.

Д.Гайда


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь