A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

У селі Полянецьке відбулися загальні збори громадян

Дата: 27.02.2020 10:34
Кількість переглядів: 2222

26 лютого 2020 року в актовій залі Полянецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулися загальні збори громадян села Полянецьке. На зустріч з громадою приїхала й голова районної ради Оксана Супрунець. Серед учасників зборів - депутат районної ради Станіслав Коломієць, депутати й члени виконкому Полянецької сільської ради, засновник ТОВ «Полянецьке» Юрій Лисак та інші. 

Збори розпочались зі звіту сільського голови Володимира Коритника про проведену роботу в 2019 році. У селі Полянецьке зареєстровано 1465 осіб, виборців - 1059, - звучало у виступі Володимира Дмитровича. За його словами, у 2019 році до Полянецького сільського бюджету мобілізовано 9047,8 тис грн, що становить 124,5 відсотка до уточненого плану на рік: по загальному фонду - 8897,4 тис грн, що становить 129,3 відсотка; по спеціальному фонду - 150,4 тис грн, що становить 178,6 відсотка до затвердженого плану на рік. Основними платежами до сільського бюджету в 2019 році були: акцизний податок - 6391,4 тис грн, питома вага становить 81,3 відсотка від загального обсягу власних доходів загального фонду; плата за землю - 779,3 тис грн, питома вага становить 9,9 відсотка; єдиний податок із сільськогосподарських товаровиробників - 343,8 тис грн., питома вага - 4,4 відсотка.

Серед досягнень - капітальний ремонт доріг на вул. Перемоги, провулках Вишневий, Центральний, Шевченка, на що витрачено 2 432,8 тис. грн. із сільського бюджету; продовжувались роботи щодо введення в експлуатацію водогону, зокрема встановлено нову  трансформаторну підстанцію; на  виконання  сільської  програми  «Безпечне  село»  встановлено 13 відеокамер спостереження на всіх  в’їздах у село та біля комунальних об’єктів. Також із сільського бюджету надано субвенцію на виконання районної програми «Профілактика злочинності в Уманському районі на 2017-2020 роки» – 15 тис. грн.; інші субвенції до районного бюджету – 450,5 тис. грн., у тому числі: для відділу освіти – 214 тис. грн. (на придбання продуктів харчування – 141,0 тис. грн., оздоровлення дітей в літній період –18 тис. грн., придбання  предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю – 55 тис. грн.); на утримання  ЦРЛ – 185,6 тис. грн.; для потреб територіального центру – 25 тис. грн.; на пільгове перевезення громадян у рамках районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки – 25,9 тис. грн.

Володимир Коритник відзначив, що в планах на 2020 рік – продовження робіт з ремонту сільських доріг та благоустрій сільських територій. Окремо Володимир Дмитрович інформував учасників зборів про використання сум добровільного самооподаткування в 2019 році та наголосив, що зібрані кошти буде використано на будівництво тротуару від обеліску Слави до школи та встановлення 6 ліхтарів для освітлення цієї території.

Крім того, на загальних зборах також виступили директор місцевої школи Наталія Денисюк, завідувач фельдшерсько-акушерським пунктом Ольга Гонтаренко, завідувач дошкільним навчальним закладом «Сонечко» Тетяна Лещенко.

До присутніх на зборах звернулась й голова районної ради Оксана Супрунець. Зокрема, Оксана Анатоліївна наголосила, що депутатський корпус районної ради своїми ухваленими рішеннями всіляко сприяє життєзабезпеченню населених пунктів Уманського району. На сьогодні в районі діє понад 40 довгострокових програм із різних напрямків соціально-економічного і культурного розвитку Уманщини, 25 з них фінансуються з районного бюджету.  

Окресливши основні з них, голова районної ради коротко ознайомила присутніх з досягненнями у 2019 році, виокремивши суттєве покращення матеріально-технічної бази центральної районної лікарні за бюджетні кошти та надану спонсорську допомогу з боку керівників сільськогосподарських і фермерських господарств Уманщини. Також Оксана Анатоліївна акцентувала увагу присутніх на планах районної влади на 2020, серед яких - ремонт доріг на Уманщині.

На завершення, Оксана Супрунець відзначила, що такі збори громадян дають можливість краще зрозуміти чим живе та чи інша громада, які питання вирішуються, а які потребують додаткових зусиль чи, можливо, навіть втручання з боку влади. Посадовець побажала всім присутнім бути згуртованими, ініціативними і разом видозмінювати рідне село.

 

Підготувала Д.Гайда


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь