A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

7 грудня - День місцевого самоврядування.

Дата: 07.12.2020 10:26
Кількість переглядів: 417

  Сьогодні, 7 грудня, в Україні відзначається День місцевого самоврядування. Свято встановлене згідно з Указом Президента України «Про День місцевого самоврядування» від 25 листопада 2000 №1250/2000, «…враховуючи велике значення місцевого самоврядування для розвитку народовладдя, демократизації суспільних відносин та зміцнення української державності».

Місцеве самоврядування в Україні – це право територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції та законів України.

Місцеве самоврядування має потужне історичне коріння, зокрема: народне віче, Магдебурзьке право, козацьке самоврядування та інші.

Цей день має важливе значення не тільки для працівників органів місцевого самоврядування, а й для усіх мешканців територіальних громад. Сьогодні відбуваються процеси, від яких залежить майбутнє кожного з нас. Сильні територіальні громади й дієве місцеве самоврядування на усіх рівнях — фундамент демократичного суспільства.

Нехай цей святковий день додасть всім нам натхнення і наполегливості у справі подальшого розвитку територіальної громади,  зміцнення авторитету нашої держави у європейській спільноті і у всьому демократичному світі!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь