A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Юрій Андрійчук: Позиція деяких стейкхолдерів децентралізації стосовно виборів до районних рад не зрозуміла та суперечлива

Дата: 07.08.2020 14:22
Кількість переглядів: 430

Сьогодні деякі стейкхолдири реформи органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади досить неоднозначно та суперечливо вибудовують свої позиції стосовно виборів до районних рад, які мають відбутися 25 жовтня 2020 року, кажучи, що таких не треба. У першу чергу, мова йде про Асоціацію міст України та відповідальних за децентралізацію посадовців Міністерства розвитку громад та територій України.

На цьому наголосив Юрій Андрійчук, Голова Секретаріату Української асоціації районних та обласних рад.

«Асоціація міст України звернулася до ЦВК з пропозицією не проводити вибори до районних рад. Як я розумію, до цієї Асоціації входять органи місцевого самоврядування базового рівня. Можливо все ж таки вони мали на увазі свою спільноту», — зазначив Юрій Андрійчук.

Крім того, Голова Секретаріату наголосив, що є децентралізаційна Концепція у якій передбачені органи місцевого самоврядування на субрегіональному рівні.

«Концепція — це державний документ. Тож органи державної влади, керуючись логікою, повинні притримуватись його положень. Втім, дивлячись на відповідальних за децентралізацію посадовців Мінрегіону складається інша думка. Ці посадовці говорять про план «А» де є районні ради та план «Б», де їх нема. Для чого ці плани, якщо у нас є схвалена та визнана Концепція, у якій районні ради є складовою системи органів місцевого самоврядування України», — наголосив Голова Секретаріату.

Нагадаємо, УАРОР звернулася до ЦВК з обґрунтуванням необхідності виборів до районних рад.

Джерело: сайт УАРОР


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь