A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Вирівнювання можливостей територій — пріоритет на майбутні 5 років, —Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко

Дата: 22.02.2019 12:20
Кількість переглядів: 541

Регіональний розвиток, питання усунення периферій, вирівнювання можливостей територій сьогодні є пріоритетом номер один на майбутні 5 років розвитку України. 

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час семінару щодо залучення інвестицій в економічний розвиток регіонів.

                     

«Для нас є дуже важливим, щоб Україна стала регіональним лідером, і ми маємо для цього абсолютно всі можливості. Україна має демонструвати не тільки проблемні місця і проблемні території, а й показала свої можливості по залученню інвестицій і розвитку людського потенціалу. Сьогоднішнє зростання ВВП країни на 3% є лише стабілізацією економічного зростання. Нам, як країні, яка прагне бути регіональним лідером, потрібно мати 10, а то й 15% зростання ВВП», — зазначив Геннадій Зубко.

Щодо залучення інвестицій в країну, за словами Віце-прем’єр-міністра дуже важливо показати іноземним інвесторам перспективні області для розвитку бізнесу, де у першу чергу є люди, інфраструктура, сировина. «Буду відвертим, з існуючою логістикою можна дуже легко побудувати ту логістику, яка необхідна для бізнесу, але без інфраструктури і людей це неможливо. Тому дивлячись сьогодні на карту України, де є проблемні території, а це не тільки зона проведення ООС, це ще прикордонні, гірські та території з малою чисельністю населення, які ми маємо також враховувати у питаннях залучення інвестицій», — розповів Геннадій Зубко.

Також за його словами, важливими є базові принципи регіональної політики, які впроваджує Президент України, Уряд і парламент.

«Нам важливо досягти цілі, яку поставив Президент України, позбутися такого поняття як периферія і вирівняти розвиток і можливості територій. І тому створенні об’єднанні територіальні громади, яким ми передали кошти, можливості і відповідальність, мають крок за кроком вирівнювати свій розвиток. Це стосується впровадження Нового освітнього простору, первинної сільської медицини, ЦНАПів, Центрів безпеки, посилення соціального захисту населення. Усе те, що мотивуватиме людей жити в громадах, створювати сім’ї, народжувати дітей. А інвестору у свою чергу показати, що тут є освічені люди, які можуть бути ефективно задіяні в його бізнесі і приносити прибутки», — зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, вирівнювання регіонів має відбутися за п’ятьма основними напрямками, які наблизять Україну до Європейського Союзу і, які прописані в Угоді з ЄС про секторальну підтримку України.

«В першу чергу, це загально-українська солідарність. Україна не має перебувати у стані ментально-культурної відмінності, яку нам постійно нав’язують ззовні. Друге — розвиток людського потенціалу. І це ключовий напрямок, адже українці є освіченою, працездатною, патріотичною і волелюбною нацією. Наступний – розвиток сільських територій. Україна є аграрною державою і тому, для подальшого розвитку ми маємо відійти від вирощування зернових, а поступово переорієнтуватись на переробку і розвиток фермерства. Перетворення аграрної галузі із сировинної на переробну. Також важливим є розвиток туризму. Тож, вирівнювання розвитку територій зможе перетворити кожен регіон на інвестиційний хаб, а Україну на регіонального лідера», — наголосив Геннадій Зубко.



Виконавчий апарат обласної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь