A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Різдвяні зустрічі в бібліотеках

Дата: 17.01.2019 11:20
Кількість переглядів: 679

Свята і розваги – яскраві та радісні події в житті кожного українця. Характерно, що кожне із них супроводжується рядом обрядів і традицій. Бібліотеки прагнуть підтримувати багатовікові звичаї та долучити своїх читачів до проведення національних українських свят. Найбільш веселими та іскрометними є новорічні та різдвяні дійства, які супроводжуються виконанням колядок та щедрівок. Твори фольклору, пісні, вірші про Україну, природу, працю, які виконуються під час проведення заходів, формують патріотичні почуття.

Кожен населений пункт проводить притаманні лише цій місцевості обрядові дійства. Активними учасниками та організаторами заходів є бібліотечні заклади. Так, у ці святкові дні районною бібліотекою та біблотеками-філіями сіл Коржова, Оксанина, Піківець, Пугачівка, Бабанка, Косенівка проведено ряд тематичних заходів: новорічний серпантин «Біла казка», різдвяні зустрічі «Чарівний дотик Різдвяного дива», бібліовертеп «Завітайте до нас на Різдво!», етнографічні години «Колядки зі старої шухлядки» та «Щедрий вечір,добрий вечір».

14 січня бібліотечні працівники району взяли активну участь у фестивалі фольклорних дійств «Добрий вечір, Щедрий вечір», що відбувся на території ДІАЗ «Стара Умань», а ярмарок-виставка пиріжків, спечених майстерними руками бібліотекарів став його чудовим доповненням.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь