A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

За ініціативи депутатів районної ради відбулась позачергова сесія

Дата: 10.07.2019 12:08
Кількість переглядів: 579

9 липня 2019 року голова районної ради Оксана Супрунець провела позачергову сесію районної ради.  У її роботі взяли участь голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, депутат обласної ради Валентин Судакевич, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних відомств та установ, очільники сільських громад, керівники правоохоронних органів, представники місцевих ЗМІ.

Сесія скликана за ініціативи депутатів у зв’язку з резонансним злочином – підпалом сільськогосподарської техніки у ФГ «Дубок», що в селі Затишок.

Після затвердження порядку денного депутати приступили до розгляду запланованих питань. Першим заслухали новопризначеного начальника Уманського районного відділення поліції Уманського ВП ГУНП в Черкаській області Євгенія Дорофеєва про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони публічного порядку та результати діяльності на території Уманського району.

За словами капітана Дорофеєва, за 6 місяців 2019 року до відділення надійшло 2112 заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події (проти 1939 за 2018 рік). З них 342 внесено до ЄРДР, по 1498 прийнято рішення про списання матеріалів до справи, з яких 900 за спрощеною схемою, 26 передано в інші підрозділи поліції, по 28 складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Євгеній Дорофеєв акцентував увагу й на розкритті скоєних злочинів. За його словами, у звітному періоді розкрито 15 кримінальних правопорушень, що були вчинені в минулих роках (проти 12 у 2018 році).

Окрім того, начальник районного відділення поліції озвучив інформацію про ряд резонансних злочинів, скоєних за останні роки в сільськогосподарських підприємствах та фермерських господарствах району:

2015 рік – в с. Пугачівка на території ВТФ «Сяйво» скоєно підпал сільськогосподарської техніки.

2017 рік – у с. Доброводи 31.03.2017 вчинено підпал приміщення ФГ «Кримяне». Внаслідок пожежі  пошкоджено сільськогосподарську техніку  та знищено 20 тонн аміачної селітри.

2018 рік – крадіжка насіння соняшника та кукурудзи у ТОВ «Дубова», що в с. Дубова; викрадено дві одиниці сільськогосподарської техніки в СП «Комплекс», с. Родниківка; крадіжка грошових коштів у ТОВ «Прометей», с. Аполянка;

2019 рік – крадіжка засобів захисту рослин у ПОСП «Уманський тепличний комбінат»; підпал чотирьох одиниць сільськогосподарської техніки в селі Затишок на території ФГ «Дубок».

У своєму виступі Євгеній Дорофеєв відзначив, що станом на 07.07.2019 особи, які вчинили вказані кримінальні правопорушення, не встановлені.

Далі про співпрацю органів прокуратури з районним відділенням поліції депутатів на сесії інформував заступник керівника Уманської місцевої прокуратури Сергій Менчинський.

Взявши до відома викладену інформацію під час розгляду першого питання порядку денного сесії, депутати районної ради підготували звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ, Головного управління національної поліції в Черкаській області, Черкаської ОДА.

За дорученням обранців району текст звернення на сесії зачитала голова районної ради Оксана Супрунець.

- Ситуація, що склалася в районі щодо розслідування  скоєних підпалів, крадіжок сільськогосподарської техніки потребує втручання  владних структур всієї держави, оскільки такі випадки є непоодинокими на території України. Безкарність за вчинені злочини призводить до збільшення кількості таких  випадків. Знаючи стан справ у поліції, розуміємо, що нестача кваліфікованих працівників, застаріла техніка, відсутність пального, очікування місяцями судових рішень призвела до втрати довіри не тільки до правоохоронців,   а й до влади в цілому. Просимо здійснити всі законні заходи щодо контролю за ходом розслідування цих злочинів та додатково виділити  кваліфікований особовий склад Міністерства  внутрішніх справ для допомоги в розкритті резонансних злочинів в Уманському районі, - зазначено у зверненні.

Окрім того, депутати районної ради підтримали звернення Родниківської сільської ради до Генеральної прокуратури України щодо правопорушень у сфері земельних відносин.

На завершення сесії, розглянуто питання про припинення повноважень депутатів районної ради Батуріна Олександра Анатолійовича та Мордача Олександра Андрійовича у зв’язку з їх обранням депутатами до Паланської ОТГ, до якої приєдналося село Юрківка.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь