A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ: З ПОЧАТКУ 2019 РОКУ З НЕПЛАТНИКІВ АЛІМЕНТІВ СТЯГНУЛИ ПОНАД 90 МЛН ГРН

Дата: 23.07.2019 11:57
Кількість переглядів: 508

«Стимулюючим фактором для тих, хто ухиляється від сплати аліментів, стало введення в дію у 2018 році двох пакетів законів «Чужих дітей не буває», – розповідає начальник обласної юстиції Олександр Свіренюк.

Понад 90 млн грн (91 361 457 грн) – саме стільки аліментів органи державної виконавчої служби Черкаської області стягнули з початку 2019 року на користь більш ніж 12 тисяч дітей. Це 34,5 млн грн більше ніж протягом аналогічного періоду 2018 року.

З них понад 37 млн грн  (37 034 062  грн) –  результат застосування до боржників примусових засобів впливу відповідно до цих законів.

«Кількість боржників, у яких сукупний розмір заборгованості перевищує суму платежів за 4 місяці становить 5 282. По зазначених виконавчих провадженнях винесено 99 % необхідних постанов, а саме: постанов  про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами, користування зброєю, пристроями для відстрілу патронів, полювання та виїзду за межі України. Ще 1037 боржників оголошено у розшук», – зазначив він.

Ще одним ефективним впливом на несумлінних батьків є застосування до них такого покарання, як суспільно корисні роботи. Державнимивиконавцями Черкаської області складено 1904протоколи про вчинення боржниками адміністративного правопорушення (ст. 183-1 КУпАП).

«Від часу дії закону «Чужих дітей не буває» судами Черкаської області винесено 233постанови про призначення злісним неплатникам суспільно корисних робіт.Відпрацювали суспільно корисні роботи вже 56 боржників по аліментам,з яких стягнуто понад 112 тис грн. Коштиспрямовані на погашення заборгованості з аліментів їхнім дітям», – повідомив Олександр Свіренюк.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь