A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Перший день наради-семінару УАРОР з децентралізації: зміни до Конституції України

Дата: 16.09.2020 11:28
Кількість переглядів: 640

В Затоці Одеської області триває ХХ Всеукраїнська нарада-семінар для представників органів місцевого самоврядування. Участь в обговоренні актуальних питань децентралізації бере голова районної ради Оксана Супрунець.

Зміни до Конституції України щодо децентралізації влади. Така тема обговорювалась в ході першого дня XX Всеукраїнської нарада-семінару УАРОР з актуальних питань децентралізації.

Учасники заходу підтримали тезу, що реформа органів місцевого самоврядування повинна мати конституційне закріплення. Це гарантуватиме незворотність реформи та стане опорою для напрацювання та ухвалення відповідних нормативно-правових актів.

Обов’язкового відображення в Основному Законі повинні мати положення стосовно утворення виконавчих органів обласних і районних рад та розподілу повноважень між ними із забезпеченням належних матеріальних, фінансових та організаційних умов для здійснення ними власних і делегованих повноважень.

У свою чергу, адміністративний нагляд за діяльністю органів місцевого самоврядування та центральної влади на місцях мають здійснювати префекти.

На пленарних сесіях наради-семінару передбачено обговорення механізмів ліквідації та утворення районних рад, їх повноважень та ресурсного забезпечення, а також управління майном спільної комунальної власності, кадрової політики, медицини та екології.

До спілкування з учасниками запрошені представники Верховної Ради України, центральних органів виконавчої влади й експерти.

Джерело: за матеріалами сайту УАРОР


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь