A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Відбулася робоча нарада щодо фінансування медицини

Дата: 13.12.2019 11:27
Кількість переглядів: 539

12 грудня 2019 року під головуванням голови районної ради Оксани Супрунець відбулась робоча нарада щодо фінансування центральної районної лікарні.

 Участь у нараді взяли: перший заступник голови райдержадміністрації  Жорницький Сергій Петрович, начальник фінансового управління райдержадміністрації Коваленко Микола Сергійович, заступник начальника фінансового управління Матушевська  Людмила Петрівна, т.в.о. директора КНП «Уманська центральна районна лікарня »  Добрянська Інна Іванівна, сільський голова Дмитрушківської ОТГ Шевчук Тетяна Борисівна,сільський голова Ладижинської ОТГ Цоколенко Сергій Васильович,  в.о. сільського голови Паланської ОТГ Кузьменко Ігор Андрійович, депутат обласної ради Валентин Григорович Судакевич, депутати районної та сільських рад, працівники апарату районної ради,  завідуючі відділеннями  районної лікарні.

Виступаючи перед присутніми Оксана Анатоліївна зазначила, що на порядку денному даного зібрання питання  про підсумки фінансового забезпечення районної лікарні в 2019 році та фінансування і утримання районної лікарні в 2020 році.

 Наближається до завершення процес формування  місцевих бюджетів на 2020 рік.  Однією з особливостей  бюджетного процесу на наступний рік є те, що з 1 квітня 2020 року фінансування  центральної районної лікарні  буде здійснюватись  через Національну службу здоров’я України, а       видатки на покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв  закладу здійснюються за рахунок  районного бюджету та бюджетів ОТГ. Оскільки обсягу медичної субвенції та власних доходів районного бюджету не достатньо для забезпечення безперебійного функціонування лікарні та враховуючи, що КНП «Уманська центральна районна лікарня»  є об’єктом спільного користування   громад району, медичними послугами користуються всі жителі району, тому і утримання цього об’єкту має бути спільним. В ході наради присутні розглянули можливість надання міжбюджетного трансферту на утримання вторинної ланки вищевказаного медичного закладу, який надає стаціонарну та амбулаторно-поліклінічну допомогу населенню  району.

 За підсумками наради голова районної ради наголосила, що усі озвучені проблемні питання необхідно вирішувати спільно та докладаючи максимум зусиль. Тож питання фінансування вторинної ланки медицини будуть вирішуватися в тісній співпраці та партнерстві.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь