A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Президент: Україна демонструє стабільність економіки та змінює середовище для роботи бізнесу

Дата: 18.12.2018 11:17
Кількість переглядів: 702

Президент Петро Порошенко нагадав, що Україна вже провела низку реформ, які мала запровадити в рамках виконання плану дій для запровадження безвізового режиму поїздок до Європейського Союзу для українців. Однак він додав, що реформування країни на цьому не зупиняється і зміни продовжуються. Зокрема, це стосується і децентралізації, у реалізації якої Україні допомагали польські, німецькі та інші європейські партнери. Про це сказав Глава держави в м. Дніпро.

                      

«Україна виконує всі заплановані завдання. Зараз ми отримали макрофінансову допомогу від Європейського Союзу 500 млн євро під дуже низький відсоток. Це фінансова підтримка реформ з боку Європейського Союзу», – зауважив Петро Порошенко.

За словами Президента, Україна також отримає до кінця року перші гроші з траншу Світового банку. І це також є підтримкою наших реформ.

Глава держави також висловив сподівання, що Україна отримає рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду щодо надання чергового траншу. «І коли це відбудеться наші золотовалютні резерви наблизяться до 20 мільярдів», – додав він.

«Це є стабільність національної грошової одиниці і стабільність економіки, стабільність банківської системи», – сказав Петро Порошенко.

За його словами, за перше півріччя цього року Україна експортувала до ЄС товарів і послуг на 11 млрд 200 млн доларів. «І таку співпрацю ми поглиблюємо і надалі», – підкреслив Президент, додавши, що частка ЄС в торговельному обороті збільшується і нині вже перевищує 42% і наближається до 50%.

«І це надійний ринок, який нам ніхто не закриє. І точно можна бути впевненими у власному майбутньому. А Росія нехай сидить зі своїм ембарго», – сказав Глава держави. Він нагадав, що Росія запровадила ембарго ще до початку гібридної війни проти України на українську продукцію металургійної, аграрної, хімічної галузей тощо. «А потім просто ввела ембарго на все і перекрила газ», – зауважив Петро Порошенко.

«Причини ембарго – політичні. Причини ембарго – українську націю хочуть поставити на коліна», – також зазначив він.

Президент підкреслив, що попри величезні видатки на оборону, ми знайшли вихід із кризи і знайшли можливість залучати інвесторів і працювати на розвиток економіки. «Цьому допомогли поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі (з Євросоюзом – ред.), очищення банківської системи», – сказав він.

«Ми рішуче змінюємо середовище для бізнесу», – сказав Петро Порошенко та нагадав, що Україна посіла вже 71 місце в рейтингу Світового банку Doing business.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь