A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

В Україні затвердили нове свято - День фермера, яке щорічно відзначатиметься 19 червня

Дата: 19.06.2020 09:57
Кількість переглядів: 598

Сьогодні, 19 червня, в Україні святкують День фермера. Це нове для нашої країни професійне свято й відзначається воно вперше. Лише напередодні його заснував президент Володимир Зеленський, підписавши відповідний Указ №234/2020. Перед тим, 3 червня, проект цього Указу схвалив Кабінет Міністрів України.

Таким чином, починаючи відсьогодні, в Україні щорічно 19 червня своє професійне свято відзначатимуть усі фермери. Згідно із Указом глави держави, День фермера встановлено з метою сприяння розвитку фермерського руху в Україні та на підтримку ініціативи громадськості. Це свято присвячене вшануванню вкладу фермерських господарств у розвиток агропромислового сектору і продовольчої безпеки України.

Дата 19 червня була обрана для зазначеного професійного свята у зв'язку з ухваленням цього дня у 2003 році Закону України «Про фермерське господарство».

Фермерський тип господарювання – це особливий вид підприємницької діяльності на селі, на основі праці родини за традиційним українським сільським укладом.

Попри всі негаразди, фермери продовжують виробляти якісну сільськогосподарську продукцію, мужньо протистоять кризовим явищам, підтримують Українську державу у відстоюванні цілісності та незалежності.

Зичу усім фермерам Уманщини щедрих ужинків, фінансових здобутків, економічного зростання,  родинного затишку, достатку в сім’ях, любові й тепла!

Голова Уманської районної ради     Оксана Супрунець

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь