A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Заступник Міністра охорони здоров'я: З наступного року люди почнуть розуміти, що пишуть лікарі

Дата: 13.09.2018 09:55
Кількість переглядів: 626

З наступного року усі заклади первинної допомоги, які реформувалися, тобто автономізувались, будуть змушені перейти на нові правила роботи, зокрема це торкнулось ведення електронної документації.
Таке заявив Перший заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк на Всеукраїнській нараді-семінарі для представників органів місцевого самоврядування, що організовує Українська асоціація районних та обласних рад.


«З наступного року медична документація на первинній ланці стане електронною. Лікар взагалі не буде торкатися паперу. Для цього йому треба комп’ютер. Тому вам треба подумати як забезпечити це…», — заявив Заступник Міністра, звертаючись до учасників заходу.
Він зазначив, що у 2019 році реформування перинної ланки медицини завершується, себто лікарні такого рівня мають перейти на нову модель фінансування, нові тарифи, нові правила обслуговування та інше.


Павло Ковтонюк зазначив, що головна роль місцевої влади у організації роботи первинної медико-санітарної допомоги полягатиме в забезпечені обладнання, витратних матеріалів, ремонту приміщень та програми місцевих стимулів для медиків.
Крім того, він наголосив, що вже з наступного року стартує нова фаза медичної реформи в сфері госпітальної та спеціалізованої амбулаторної допомоги.
У дискусійній панелі з медицини разом із заступником Міністра також взяла участь, зокрема у консультуванні учасників, Тетяна Орабіна, начальник Управління координації центрів реформ МОЗ.

У нараді-семінарі бере участь голова Уманської районної ради Оксана Супрунець.

 

Джерело: сайт УАРОР


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь