A A A K K K
для людей із порушенням зору
Уманська районна рада
Черкаська область

Вияв поваги та шани до людей старшого покоління Уманщини

Дата: 01.10.2019 16:21
Кількість переглядів: 485

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день.

Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку».  Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004 1 жовтня Україна відзначає і День ветерана.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

У рамках відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та День ветерана сьогодні, 1 жовтня 2019 року, у Рижавському стаціонарному відділенні територіального центру проведено День відкритих дверей. З цієї нагоди до підопічних стаціонарного відділення терцентру завітали голова Уманської районної ради Оксана Супрунець та перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький, директор терцентру Наталія Кицик, голова районної ветеранської організації Анатолій Дем’янчук, депутати місцевих рад Уманщини, сільські голови.

Зокрема, Оксана Супрунець подякувала ветеранам за багаторічну сумлінну працю, побажала їм міцного здоров’я, благополуччя, довголіття. При цьому Оксана Анатоліївна відзначила, що саме ветерани закладали матеріальну базу незалежної держави і є носіями кращих трудових традицій та наших духовних скарбів.

Керівники району разом з директором територіального центру соціального обслуговування Уманського району Наталією Кицик вручили усім 19 підопічним терцентру фрукти та солодощі.

Гарного настрою присутнім додав народний фольклорний хор «Калинонька» Краснопільського будинку культури.

Силами учнів Кочубіївської та Ладижинської шкіл для підопічних цього закладу було підготовлено змістовну концертну програму.

За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі нині - понад 629 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі. До 2050 року число їх у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість складе 2 мільярди осіб.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь